miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Arbitrul de la România – Olanda va conduce și Olanda – Anglia

Germanul Felix Zwayer va arbitra Olanda – Anglia, a doua semifinală de la EURO 2024, care se va disputa în această seară, la Dortmund.

„N-am nicio problemă. Cred că toată lumea știe cum mă raportez eu la arbitri, am un respect total pentru fiecare dintre ei. Îi cunosct pe cei doi oameni de la UEFA care s-au ocupat de programul arbitrilor și cred că apreciază respectul pe care l-am arătat ca echipă tuturor oficialilor, în ultimii 8 ani. Cred că există un anumit fel în care trebuie să te comporți în fața aribtrilor și asta e foarte important pentru joc. Deci, nu, nu sunt îngrijorat despre cine ne arbitrează. Se va ridica la cele mai înalte standade, pentru că de asta ia UEFA aceste decizii (n.r. de a-i delega)”, a declarat selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, scrie digisport.ro

În vârstă de 43 de ani, Zwayer va conduce o brigadă de arbitri formată în totalitate din germani, care îi include pe asistenţii Stefan Lupp şi Marco Achmuller, plus arbitrul VAR Bastian Dankert.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Va fi a doua oară când Zwayer va „fluiera” un meci al Olandei la acest turneu, după ce a făcut-o şi în partida batavilor contra României, din optimi, încheiată cu scorul de 3-0 pentru olandezi.

La România – Olanda, centralul german a luat mai multe decizii controversate, discutate în presa internațională.

După ce publicația The Guardian s-a arătat îngrijorată de delegarea făcută de UEFA, presa internațională a scos la iveală faptul că Zwayer a fost suspendat în 2005, timp de șase luni, pentru luare de mită.

În aceste condiții, publicația The Times a scris că, aflat sub presiune, forul continental va revizui decizia delegare a lui Felix Zwayer la confruntarea Olanda – Anglia, din semifinale.

În cele din urmă, UEFA a rămas pe poziții: germanul va fi la centru în această seară, în duelul de pe Signal Iduna Park. 

Zwayer a mai arbitrat la EURO 2024 meciurile Italia – Albania (2-1) şi Portugalia – Turcia (3-0), din faza grupelor.

Politica