miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Evaluare Națională. Mai mulți elevi cu 10, după contestații

A crescut numărul elevilor care au obținut note de 10 la Evaluarea Națională.

După afișarea rezultatelor inițiale, în Dolj au fost depuse 941 contestații: 523 la Limba și literatura română și 418 contestații la Matematică.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, „după contestații, 18 candidați au fost notați cu 10 (zece) la proba de Limba și literatura română (o notă de 10 în plus față de rezultatele inițiale) și 38 de candidați au obținut nota 10 (zece) la proba de Matematică (5 note de 10 în plus față de rezultatele inițiale)”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în urma reevaluării lucrărilor contestate, în județul Dolj, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 71,74%.

Reamintim că, în județul Dolj, au fost înregistrate două medii de 10. Acestea au fost obținute de un candidat de la Colegiul Național „Carol I” și unul de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” din Craiova. Cele mai mici medii s-au înregistrat la școala din Galicea Mare. Doi elevi au primit media 1. În 10 școli din județ procentul de promovabilitate a fost zero.

Candidații care au trecut de Evaluarea Națională vor merge acum la liceu.

„Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11-12, 15-22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat, 24 iulie 2024”, au precizat reprezentanții ISJ Dolj

Politica