sâmbătă, iulie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Campus școlar la „Petrache Trișcu”, de 40 milioane lei

Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu” din Craiova va avea un campus școlar. Acesta va fi înființat printr-un proiect pentru care Primăria vrea să obțină finanțare în cadrul Programului Regional Sud –Vest Oltenia 2021-2027. Valoarea acestuia se ridică la peste 40 milioane lei, din care finanțarea nerambursabilă se ridică la aproape 37 milioane lei.

Proiectul “Îmbunătățirea infrastructurii educaţionale prin înființarea unui campus școlar la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu” din municipiul Craiova – EDU PRO SPORT CRAIOVA” urmează a fi aprobat, marți, în ședință extraordinară de consilierii locali.

„Investiția din cadrul proiectului presupune reabilitarea și dotarea unui corp de construcție ce aparține liceului și care presupune amenajarea a: 15 camere de dormit cu grupuri sanitare proprii pentru elevi (6 la parter și 9 la etaj), din care 1 cameră pentru elevii cu dizabilităț, 1 cantină alcătuită din bucătărie, 2 oficii bucătărie și o sală mese cu o capacitate de 60 locuri, 1 bibliotecă, 1 cabinet asistență psihopedagogică, 1 sală studiu, 1 sală judo la parter, 1 sală lupte cu o capacitate de 25-30 elevi simultan la etaj, 1 sală karate cu o capacitate de 20 elevi simultan la etaj și o spălătorie și o călcătorie la parter”, potrivit reprezentanților Primăriei Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” este un loc unde mari campioni și-au început carierele. Între performeri se numără Ariana Covaci, o tânără de doar 14 ani, care, recent a câștigat Festivalul European de Scrimă pentru Tineret, desfășurat la Budapesta. Performanța ei remarcabilă subliniază calitatea formării sportive și determinarea sportivilor din Craiova să atingă excelența în competițiile internaționale.

,,Am fost extrem de fericită și încântată, am simțit o explozie de emoții, atât o satisfacție profundă, cât și o mare mândrie, inima mea era plină de bucurie și simțeam adrenalina risipindu-se în tot corpul”, a spus tânăra, conform Liceului cu Program Sportiv „Petrache Triscu” Craiova.

Pentru Ariana, drumul către visul de a deveni campioană a început în aceeași sală de scrimă unde generația de aur a scrimei craiovene a pus bazele succesului. De la o vârstă fragedă, Ariana Covaci a fost captivată de poveștile de triumf ale marilor campioni, găsind în ele o sursă continuă de inspirație și determinare. Îndrumată de mentori experimentați și sprijinită de familie, tânăra sportivă și-a dezvoltat abilitățile într-un mediu care promova perfecțiunea și ambiția.

„Îmi amintesc cum priveam fotografii cu Ana Maria Brânză sau Aldo Montano și visam că într-o zi voi fi ca ei”, mărturisește Ariana cu ochii sclipind de emoție.

„Drumul spre medalia de aur nu a fost deloc ușor. Cu antrenamente intense, sacrificii și determinare, am reușit să-mi depășesc limitele. Fiecare dimineață începea cu antrenamente riguroase, sub îndrumarea atentă a antrenorilor dedicați de la Liceul cu Program Sportiv din Craiova, domnul Pirvuleasa Ovidiu și domnul Puiu Stefan Andrei. Am avut momente grele, dar de fiecare dată când mă simțeam descurajată, îmi aminteam toate sfaturile și îndrumările pe care antrenorii mei mi le-au dat de-a lungul timpului. Au fost cei care m-au pregătit și m-au îndrumat în fiecare mișcare și strategie, iar victoria a fost și rezultatul muncii lor.”, spune aceasta.

Ziua finalei a fost una încărcată de emoție. Ariana Covaci a demonstrat că talentul și munca asiduă pot transforma visurile în realitate. Cu fiecare punct câștigat, ea a scris o nouă pagină în istoria scrimei românești. „Atunci când am auzit că am câștigat, am simțit că toată munca mea a fost răsplătită. A fost un vis împlinit”, spune Ariana cu o modestie desăvârșită.

Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova afirmă că va continua să formeze campioni, iar Ariana va rămâne un exemplu de curaj, determinare și pasiune pentru generațiile viitoare. Povestea ei este o mărturie vie că visele pot deveni realitate, iar în spatele fiecărei medalii se află o inimă plină de pasiune și dorință de a excela.

Politica