miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Marcel Romanescu, replică în cazul Stadionului „Constantina Diță”

„În 7 – 10 zile va fi vizibilă schimbarea, iar până la începerea sezonului vom avea un gazon de calitate”

Starea terenului de joc de la Stadionul Municipal din Târgu Jiu este foarte proastă. Chiar dacă au avut loc lucrări după încheierea campionatelor, situația pare acum destul de gravă. Primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a venit cu o replică în acest caz.

Acesta spune că terenul de fotbal de la Stadionul „Constantina Diță” se pregătește pentru următorul sezon. Această acțiune este o practică periodică de îngrijire a gazonului, în care se elimină specia invazivă de iarbă Poa Annua, recunoscută pentru aspectul său deschis la culoare. Procesul include aerarea cu carote, îndepărtarea materiei organice depuse, aspirarea suprafeței, nisipare și însămânțare. Schimbările vor deveni vizibile în 7 – 10 zile, pregătind terenul pentru competițiile sportive viitoare.

„Pentru că, în continuare, se minte foarte mult încercăndu-se manipularea opiniei publice, sunt necesare unele explicații. Terenul de fotbal de la Stadionul „Constantina Diță” se pregătește pentru următorul sezon. Este o acțiune care are loc periodic și despre care manipulatorii știu, dar prezintă niște fotografii și încearcă să inducă în eroare cetățenii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a mai încercat acest lucru și în anii trecuți, dar se reia subiectul în speranța că oamenii se vor lăsa păcăliți. În esență, este vorba despre o acțiune de eliminare a unei specii de iarbă – Poa Annua, specie invazivă care apare pe suprafețele cu gazon. Sunt acele zone cu o iarbă foarte deschisă la culoare.

S-a făcut o aerare cu carote a gazonului, se scoate materia organică depusă, s-a aspirat suprafața, apoi a avut loc o nisipare urmată de însămânțare. În 7 – 10 zile va fi vizibilă schimbarea, iar până la începerea sezonului vom avea un gazon de calitate pentru competițiile sportive ce vor urma. În concluzie, nu vă lăsați păcăliți de informațiile false care inundă spațiul public ca urmare a alegerilor ce vor urma”, a scris acesta, pe Facebook.

Politica