vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Peste 4 mii de elevi, așteptați la Evaluare

Peste patru mii de absolvenți de clasa VIII-a, din județul Dolj, sunt așteptați să susțină, de marți, Evaluarea Națională.

Examenul este organizat în 134 de centre.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, numărul absolvenților înscriși să suțină examenul este 4386.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima probă, cea scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 25 iunie, iar cea la Matematică pe 27 iunie. Rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie, până în ora 14. Candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații între orele 16-19, dar și pe 4 iulie între orele 8 și 12. Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie.

„Probele scrise vor începe la ora 9:00. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis pâna la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broșura cu subiecte. Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15minute.

Lucrările vor fi scanate în sala de examen și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, elaborată de Ministerul Educației. Acestea vor fi repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul de origine al candidaților. Desfășurarea Evaluării Naționale se desfășoară sub monitorizare audio – video. Comunicarea rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia”, potrivit ISJ Dolj.

Politica