miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

“Dealu’ Muierii”. E festival la Polovragi

Festivalului Cultural “Dealu’ Muierii” se desfășoară în aceste zile la Polovragi.

Aflat la a treia ediție, festivalul aduce la viață tradiții și legende din nordul Olteniei, în special povestea eroică a femeilor care s-au ascuns în Peșterile Polovragi, Muierii și Frumoasa pentru a scăpa de invazia turcilor, menționează reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, partener în organizarea evenimentelor din cadrul festivalului, care se desfășoară până pe 24 iunie 2024.

„Cu bucurie, am participat la deschiderea celei de-a treia ediții a Festivalului Cultural “Dealu’ Muierii”, menit să aducă la viață tradiții și legende din nordul Olteniei, în special povestea eroică a femeilor care s-au ascuns în Peșterile Polovragi, Muierii și Frumoasa pentru a scăpa de invazia turcilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia este partener în organizarea evenimentelor din cadrul acestui festival care se dorește a fi un liant între comunitățile din nordul Olteniei, dar și o bună oportunitate de a promova potențialului turistic al zonei și de a crea o identitate locală, care poate aduce beneficii importante dezvoltării economice”, a precizat Alexandru Stănescu, directorul ADR Sud-Vest Oltenia.

În deschiderea evenimentului, Alexandru Stănescu a menționat că fondurile europene „pot contribui într-o mare măsură la dezvoltarea acestei zone, astfel încât potențialul natural si economic al localităților sa fie cat mai bine folosit”.

„Suntem alături de autoritățile locale implicate si doresc să vă asigur de întreaga noastră susținere. Inițiative precum organizarea acestui festival, care aduce împreuna tinerii, producătorii locali, autorități publice, mass media, reprezintă cea mai buna promovare a zonei. Până pe 24 iunie vă așteptăm să descoperiți frumusețea autentică a Olteniei, atât de minunat ilustrată prin prezentul eveniment”, a declarat directorul ADR Sud-Vest Oltenia.

Sâmbătă, de la ora 18, este Seară culturală pe deal”, în Sârbești, iar duminică, de la 19, în Dănciulești. Festivalul se încheie luni, în satul Gruița, comuna Goiești.

Politica