miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

CSU Craiova riscă să fie eliminată direct din turul 2 al Conference League

Oltenii au avut mare ghinion la tragerea la sorți pentru turul 2 al Conference League. CSU Craiova va înfrunta învinsa dublei din turul 1 al Europa League, dintre bulgarii de la Botev Plovdiv şi slovenii de la Maribor. A fost cea mai rea variantă posibilă pentru trupa din Bănie, care putea să se înfrunte cu formații precum: FK Velež Mostar (BIH), Inter Club d’Escaldes (AND), Floriana FC (MLT), SP Tre Penne (SMR), FC Progrès Niederkorn (LUX), Shelbourne FC (IRL) sau St Joseph’s FC (GIB).

Meciurile Craiovei din turul 2 preliminar a Conference League vor avea loc pe 25 iulie, turul, la Plovdiv sau Maribor şi pe 1 august, returul, pe ”Ion Oblemenco”. Situația este una destul de complicată pentru echipa patronată de Mihai Rotaru, care s-a încurcat, în anii trecuți, de echipe mult mai slab cotate.

Botev Plovdiv este una dintre echipele celui de-al doilea oraş al Bulgariei, alături de Lokomotiv Plovdiv şi Maritza Plovdiv. Lotul bulgarilor este cotat la 12 milioane de euro, din el făcând parte fostul jucător al Universităţii Craiova, Antoine Conte, portarul bosniac Hankic, fost la FC Botoşani şi fundaşul leton Jonas Tamm, ex-FCSB.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De partea cealaltă, NK Maribor este una dintre cele mai cunoscute echipe ale Sloveniei, alături de Olimpija Ljubljana. Are în palmares 15 titluri şi 9 Cupe ale Sloveniei. A terminat campionatul trecut pe locul 2, la 12 puncte de campioana Celje. Astfel, misiunea oltenilor este una grea, în timp ce Costel Gâlcă nici nu a primit încă transferurile pe care le-a cerut.

Politica