miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Deșeurile de medicamente pot fi predate SJU Slatina

Oltenii care au deșeuri de medicamente le pot duce la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina. Aici a fost înființat un punct de colectare a acestora.

Este vorba despre medicamente expirate, ori care au recipiente deteriorate, medicamente care nu mai sunt folosite, medicamente retrase de pe piață etc.

 „Spațiul destinat colectării deșeurilor de medicamente de la populație este situat în curtea Spitalului Județean de Urgență Slatina, lângă depozitul de deșeuri medicale, marcat corespunzător, oferind un acces facil al cetățenilor la recipientele de colectare, etichetate corespunzător în funcție de categoria deșeurilor și dotate cu sistem antiretur, într-o zonă acoperită, supravegheată video și de personalul de pază al unității sanitare”, au transmis reprezentanții SJU Slatina, într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, oltenii pot preda următoarele categorii de deșeuri de medicamente: deșeuri de medicamente citotoxice si citostatice; deșeuri de medicamente, altele decât cele citotoxice și citostatice; deșeuri de medicamente aflate în stare lichidă care sunt conținute într-un recipient cu potențial înțepător-tăietor (fiole de sticlă, seringi preumplute cu reziduu de medicamente sau goale); deșeuri de medicamente aflate în recipiente sub presiune.

 Programul de colectare al deșeurilor de medicamente este luni, miercuri și vineri între orele 13-15.

Politica