miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO. Manele la concertul Coldplay. Momentul, huiduit de un stadion întreg

Surpriză de proporții, miercuri seara, la concertul Coldplay de pe „Arena Națională”. Formația britanică de rock alternativ a adus pe scenă un cântăreț de manele.

Este vorba despre Babasha. Acesta a interpretat piesa „Păi Naa”, care, pe contul de YouTube al interpretului, a fost vizualizată deja de peste 6.714.000 de ori. 

Babasha a fost întâmpinat cu fluierături și huiduieli, scrie stirileprotv.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Solistul trupei Coldplay, Chris Martin, a explicat pe scenă cum a decis ca Babasha să cânte pe „Arena Națională”.

„Vreau să spun ceva. Când am aterizat ieri, bine, acum două zile, am hoinărit pe străzi și l-am auzit pe acest tip cântând, atât de frumos, pe stradă. Apoi m-am întors și mă uitam pe top-urile de muzică din România și am fost impresionat, pentru că sunt atât de mulți artiști minunați. Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în România, este incredibil”, a spus Chris Martin.

Foarte multe persoane au comentat pe reţelele de socializare cele întâmplate pe „Arena Națională”:

„Fără cuvinte”,

„Nici o urmă de regret că nu am luat bilet la Coldplay”.

Altcineva a învinuit „departamentul de marketing al organizatorului că a lipsit de la orele în care s-a predat despre segmentarea pieţei, focus grup, cercetare de piaţă”.

„El e noul Gheboasa?”, s-a întrebat un tânăr.

Unul dintre cei mai nonconformişti artişti români, Adi Despot de la Viţa de Vie, a avut o reacţie rapidă în apărarea tânărului manelist.

”3 in plm:

1. Cea mai buna pe care am auzit-o e ca „au venit Coldplay si, in zi de sarbatoare, in loc sa prezinte parintilor sotia noastra, au prezentat amanta!”.

2. Live & learn, corporate earthlings, care este cu adevarat valoarea trendului yt si, in general, a mult doritelor cifre pe care le produce un artist de moment in digital, singura unitate de masura pe care o aveti la indemana.

3. Cat despre Babasha, bravo, dude! Sa canti cum ai facut-o, in fata unui stadion care te huiduie, it’s so fckn rock’n roll incat n-are cum sa nu fie bine. Ba chiar te invidiez ca nu am fost eu in locul tau, sa ma scald in oceanul ala de ipocrizie”, a scris pe Facebook Adrian Despot.

Coldplay va concerta pe „Arena Națională” și joi, 13 iunie, iar Babasha a anunțat că va cânta și în seara aceasta.

Artistul a făcut anunțul pe contul său de TikTok, unde le-a mulțumit tuturor „și de huiduieli și de orice reacție posibilă”, iar la final a anunțat că „mâine urmează un show și mai și”.

Tot pe Tik Tok Babasha a transmis că ”manelele sunt rău famate doar din cauza rasismului”: ”Nu sunt în măsură să port discuții tocmai fiind în centrul atenției acum, nu vreau să creadă lumea că profit de așa ceva și nici nu sunt în măsură să vorbesc despre așa ceva, las oamenii la buna lor plăcere să judece situația cum trebuie. Dar ceea ce trebuie să spun este că cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor (…) iar ei s-au uitat în topurile muzicale și m-au văzut pe mine. Ei personal au contactat impresarii mei, m-am trezit deodată și nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate. Pentru că vorbim de un cu totul și cu totul alt nivel și indiferent de toate huiduielile din lume tot aș fi acceptat pentru că așa ceva este o dată în viață. Pentru cunoștința voastră am avut chiar și o probă de sunet înainte, că așa este normal, cu Chris Martin personal și i-a plăcut foarte tare de mine (…) M-așteptam să fie păreri împărțite, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de rău (…) Eu sunt doar un puști de 22 de ani care chiar muncesc, zi și noapte pentru un vis. Indiferent că cânt manele, pentru cine nu înțelege treaba asta maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine (…) pentru că uitați străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază”, a transmis Babasha pe Tik Tok.

Foto: captură video

sursa video: youtube/Mood Metaverse

Politica