miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Vlad Screciu, marele absent de la EURO: „Am știut că Edi nu îl va convoca”

Mihai Rotaru regretă faptul că Vlad Screciu nu a prins lotul de EURO al României. Edi Iordănescu îi anunțase deja pe olteni că mijlocașul nu va fi convocat, pentru că nu avea meciuri în picioare, după ce a suferit o accidentare. Trupa din Bănie a luat decizia de a-l menaja pe jucător în ultimele partide ale sezonului, pentru că nimeni nu a mai dorit să riște o nouă problemă medicală, dacă fotbalistul tot nu avea șanse să mai meargă la turneul final.

Ne uităm cu regret la faptul că el (n.r. Vladimir Screciu) nu este la EURO. Toți suporterii naționalei se uită cu regret. Se va simți lipsa lui. El a avut o ruptură musculară, era apt, dar așa cum Edi a promis, că nu ia jucători care nu joacă în ultimele meciuri și în ultimele acțiuni, este normal. Ar fi putut să fie, dar fără meciuri în picioare. El începea cu echipa 100% când se termina campionatul. El este apt acum.

A făcut vizita medicală. Doctorul, care este și cel al echipei naționale, a decis că poate să joace câteva minute în barajul de Conference League. Am știut că Edi nu îl va convoca și am hotărât că să nu riscăm nici noi (n.r. Universitatea Craiova). Ideea a fost să nu se opereze, pentru a îl pregăti de EURO. Noi l-am pregătit, dar în momentul în care Edi l-a anunțat că nu-l va lua, noi nu l-am mai forțat. Să nu fim ipocriți, el ar fi avut un grad de risc mare, ca accidentarea să recidiveze”, a declarat Mihai Rotaru, la Digi Sport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Edi Iordănescu a fost cel care i-a dat încredere lui Vlad Screciu la echipa națională. Mijlocașul a prins câteva meciuri în preliminarii, când România chiar a obținut rezultate bune. Fotbalistul oltean se numără printre preferații selecționerului, unde pot fi încadrați și Marius Marin, George Pușcaș, Denis Drăguș și Ianis Hagi.

Politica