duminică, iunie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Premierul Ciolacu, mesaj pentru bugetarii care cer salarii mai mari: „Să nu mă voteze, dom’le!”

Premierul Marcel Ciolacu ţine să sublinieze că nu a „ameninţat pe nimeni” atunci când a făcut declaraţiile referitoare la nemulţumirile angajaţilor din aparatul guvernamental. „Acest lucru se întâmplă pentru că suntem în an electoral. Eu nu răspund la şantaj”, a declarat Ciolacu, într-o emisiune la România TV.

„Am înţeles de la angajaţii din Guvern că nu e suficient cât a propus Guvernul cinci cu cinci (procente, majorări salariale – n.r.) şi au făcut grevă. Eu atât pot, Guvernul României atât… ca să fie sustenabil, nu poate mai mult (…) Am zis: domnule, dacă e aşa de rău la Guvernul României, daţi-vă demisia! Eu nu am ameninţat pe nimeni, eu am zis: domnule, eu atât pot! Eu nu-mi bat joc de România, eu nu arunc România într-un haos!”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Primul-ministru a susținut că echilibrul macroeconomic este unul „foarte fragil” și că revendicările unor categorii de bugetari survin în această perioadă întrucât este un an electoral.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Eu nu răspund la şantaj. Să nu mă voteze, dom’le! Eu atât pot! Eu nu pot să mai mă uit în ochii oamenilor de afaceri dacă eu fac un pas înapoi la fiecare şantaj, indiferent de aparatul propriu din Guvernul României”, a adăugat Ciolacu.

El a susţinut că, din punctul său de vedere, salariul pe care îl primesc angajaţii de la Guvern „e un salariu bun pentru România”.

Precizările lui Marcel Ciolacu vin după ce, la începutul ședinței de Guvern de astăzi a anunțat se va aproba ordonanța de urgență prin care se vor acorda creșteri salariale de 10% raportate la nivelul lunii decembrie 2023, în două tranșe, respectiv pentru luna iunie și septembrie 2024 (când au loc alegeri) pentru mai mulți bugetari printre care cei din Cultură, Diplomație, Aparatul de lucru al Guvernului sau din primăriile cu până la 20.000 de locuitori.

Foto: Facebook/Guvernul României

Politica