sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Consult și analize gratuite pentru 250 de mehedințeni

Aproape 250 de mehedințeni au beneficat de investigații medicale gratuite, în cadrul Caravanei medicale organizate în județ. Scopul acțiunii a fost de a depista eventuale patologii în fază incipientă, spun reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Mehedinți.

Caravana medicală a fost organizată în Cujmir și Eșelnița de “Lions Club București Cosmopolitan”, Asociația “Doctori Pentru Sanatate”, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și al Consiliului Județean Mehedinți.

„Personalul medical venit din centre universitare din țară, căruia i s-au alăturat mai mulți medici de familie din Mehedinți au investigat la centrele amenajate în Cujmir și Eșelnița, un număr de aproximativ 250 persoane în cabinetele de Oftalmologie, Urologie, Ginecologie, Cardiologie, ORL, Diabet și Nutriție. Conform protocolului proiectului, fiecare persoană a primit servicii medicale pentru mai multe specializări, scopul fiind acela de a depista eventuale patologii în fază incipientă”, au transmis reprezentanții administrației mehedințene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers la Eșelnița pentru a le mulțumi voluntarilor implicați.

“Îi asigur de tot respectul și îmi doresc să derulăm astfel de acțiuni și în viitor!

Le mulțumesc, de asemenea, medicilor din Mehedinți care s-au alăturat, reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Mehedinți și Monicăi Moț, coordonatorul “Lions Club” Drobeta Turnu Severin pentru inițiativa de a aduce în Mehedinți, Caravana Medicală.

Prevenția este o problemă de sănătate publică în România, iar campaniile ca cea derulată în Mehedinți în aceste zile pot sprijini capacitatea de diagnosticare a bolilor în fază incipientă când se poate interveni și trata mai ușor, mai ieftin și mai puțin dureros”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica