luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi polițiști de la Rutieră trebuie să dea înapoi brânza luată ca mită

Doi polițiști au fost condamnați să dea înapoi contravaloarea a cinci kilograme de caș pe care l-au primit ca mită. Dosarul a fost instrumentat de DNA.

Șase inculpați dintr-un dosar de corupție instrumentat de DNA Suceava au primit pedepse definitive cu suspendare și muncă în folosul comunității, doi dintre polițiștii condamnați fiind obligați, în plus, să restituie până și brânza pe care au primit-o ca mită, scrie Monitorul de Botoșani, scrie stiripesurse.ro

Potrivit procurorilor, cei doi agenți au luat mită în vara anului 2020 un caș de 5 kilograme, iar acum trebuie să restituie contravaloarea acestuia în bani, la prețul de atunci al kilogramului de brânză, respectiv 30 de lei. Așa se face că fiecare polițist va plăti statului câte 75 de lei, reprezentând jumătatea de caș mâncată de fiecare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Patru polițiști și doi șoferi din lotul celor 21 de inculpați trimiși în judecată de DNA au fost condamnați la pedepse cu suspendare cuprinse între 1 an și 4 luni și 3 ani, întrucât toți și-au recunoscut faptele.

Potrivit DNA, 16 polițiști din cadrul IPJ Botoșani au luat în perioada iunie-noiembrie 2020 șpăgi între 100 lei și 100 de euro de la 56 de șoferi opriți în trafic pentru a nu le sancționa diferite abateri, precum depășirea vitezei legale.

Foto: arhivă

Politica