vineri, mai 24, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Masa caldă a elevilor, subiectul discuțiilor într-o comună

„Dacă am primit acești bani pentru masa caldă a elevilor, ar trebui să rămână tot în comună și să ne descurcăm aici pe plan local”

O dezbatere a izbucnit între autoritățile locale și conducerea unității de învățământ din comuna Turburea cu privire la furnizarea mesei calde gratuite pentru elevi. Primarul Ion Bârcă preferă ca elevii să servească masa la cantina din comună, în timp ce directorul școlii dorește ca mâncarea să le fie livrată în clasă, în caserole. Zilnic, masa pentru elevii din comuna Turburea este pregătită la cantina locală. Motivațiile din spatele acestei decizii au fost multiple, însă directorul școlii nu este de acord cu calculele făcute de către primar, conform Pandurul.

”Eu consider că, dacă am primit acești bani pentru masa caldă a elevilor, ar trebui să rămână tot în comună și să ne descurcăm aici pe plan local, mai ales că avem o cantină dotată corespunzător. Am creat și locuri de muncă și aici gătim zilnic pentru elevi. Eu mă gândeam că elevii vin aici la cantină la ora 12.00, servesc o ciorbă caldă și un felul doi și apoi pot rămâne în sediul vechii primării, să facă temele, pregătire și așa mai departe, dar se pare că nu este acceptat acest plan. Directorul preferă să se servească masa în clase la ora 10.30, în caserole și cu tacâmuri de unică folosință”, a declarat Ion Bârcă, notează sursa citată.

Edilul din Turburea consideră că, în loc să cheltuiești banii pe caserole, ar fi mai bine să li se ofere elevilor o masă completă și să mănânce în condiții bune la cantină. ”Pentru că directorul insistă să cheltuim bani pe caserole și tacâmuri, în clase le duc doar felul doi. La cantină, elevii puteau să mănânce și o ciorbă, și un desert. Poate acest lucru s-ar fi întâmplat dacă am fi semnat un contract cu vreo firmă de catering. Copiii i-am putea aduce la cantină cu microbuzele și ar fi fost o altă situație”, a mai adăugat Ion Bârcă.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img
spot_img

Politica