miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Explozie la Craiova. S-au reluat căutările printre dărâmături

Echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au reluat căutările printre dărâmăturile de la blocul din Brestei, unde miercuri seara a avut loc o puternică explozie, o parte din clădire prăbușindu-se. O femeie a murit, alte două au fost rănite, iar alta a suferit un atac de panică. Momentul exploziei a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Explozia a avut loc, miercuri, în jurul orei 21, într-un bloc de nefamiliști, de pe strada Motru, cu regimul P+1, în care ar fi locuit aproximativ 50 de persoane, care au fost evacuate. Ar fi explodat o butelie, blocul, o clădire privată, nefiind racordat la rețeaua de gaze. A fost atât de puternică încât o parte din etajul 1 s-a prăbușit.

Până la sosirea echipelor de intervenție, locatarii unui bloc vecin au sărit în ajutorul victimelor. Desculți, au început să caute sub dărâmături.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am ieșit afară, m-am dus jos, am văzut dărâmăturile. Am încercat cu vecinii să vedem dacă e cineva în viață. Am strigat și am început să scoatem de acolo. Am scos două”, a spus Claudiu Vlad, omul care a fost primul la fața locului.

Vecinii lui spun că au găsit trei victime, dar pe una nu au reușit să o scoată.

În cele din urmă, în afară de cele două, echipajele ISU au mai scos două femei de sub dărâmături.

Dintre cele patru victime, o femeie de 52 ani a decedat la fața locului. Celelalte trei femei au fost duse la spital, una cu arsuri pe fața și membre, provocate de suflul exploziei, una cu dureri și una cu atac de panică.

„O pacientă este internata în ATI pentru chirurgie plastică. Prezintă arsuri pe aproximativ 25% suprafata corporală, la nivelul feței, membrelor superioare și toracelui. Altă victimă se află încă în UPU, policontuzionată, urmează să fie eliberată din urgență. A primit îngrijiri medicale de urgență, a fost investigată. Nu necesită internare in spital. Va primi suport psihologic. Asistentul social se va ocupa de caz”, a declarat Cristiana Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Ulterior, femeia care nu a avut nevoie de internare a plecat acasă cu familia.

Pompierii au continuat să caute sub dărâmături până după miezul nopții. Operațiunile de căutare – salvare a posibilelor victime au fost reluate joi dimineață.

Locatarii evacuați și-au petrecut noaptea la rude și prieteni. Primăria Craiova le-a oferit variante de cazare însă au refuzat.

Imobilul este în prezent nelocuibil.

Politica