luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze, marți, după ce au fost mutați din clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI. Este vorba despre aproximativ 50 de copii, conform medicului Radu Spătaru de la Spitalul Marie Curie.

„Spitalul construit la „Marie Curie” cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme a început să funcționeze și a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului.

Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie și până în această dimineață, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de siguranță și confort”, a anunțat asociația „Dăruiește Viață”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La conferința de presă ținută marți, 16 aprilie, au fost prezenți și directorul Spitalului „Marie Curie”, Daniel Buzatu, medicul Radu Spătaru, Ruxandra Dumitrescu, șefa secției de oncologie și dr. Sorin Târnoveanu, responsabil de secția de neurochirurgie. De asemenea, au luat cuvântul și două dintre mamele copiilor transferați, precum și artistul Tudor Chirilă, care s-a aflat acolo „în calitate de ambasador al Dăruiește Viață și de donator”.

Directorul Spitalului a declarat că luni, 15 aprilie, a fost deja operat primul copil în noua secție a spitalului. „Ieri a fost primul copil operat, în condiții de maximă siguranță.”

Asociația merge mai departe și începe construcția unei noi clădiri în care să se mute și celalte secții ale spitalului „Marie Curie”, iar vechea clădire va fi transformată pentru a oferi spații de cazare copiilor și părinților care vin din afara Bucureștiului să se trateze aici, scrie g4media.ro

„Dăruiește Viață”, alături de 350.000 de donatori persoane fizice și 8.000 de companii, a făcut un spital. Singurul de acest fel din ultimii 34 de ani, construit si dotat la cele mai inalte standarde.

Acest Spital este donat Spitalului Marie Curie și va funcționa ca un spital public. Pentru ca toți copiii care ajung aici să primească o șansă în plus.

„Copii deja au început să se joace în noua secție” afirmă Ruxandra Dumitrescu, șefa secției de oncologie de la spitalul Marie Curie.

Oana Miron, una dintre cele două mame, „E minunat că pot veni cu copilul meu acasă, în România și că nu trebuie să mă gândesc să mă duc în altă parte. ”

Amintim că spitalul construit sută la sută din donații a fost finalizat, cu toate dotările necesare, încă din noiembrie anul trecut, însă procesul birocratic pentru ca Ministerul Sănătății să îl avizeze a durat peste 4 luni de zile.

Foto: Facebook/Daruieste Viata

spot_img
spot_img

Politica