luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un român, printre victimele exploziei de la hidrocentrala din Italia

Printre victimele care și-au pierdut viața în urma exploziei de la hidrocentrala de pe lacul de acumulare de la Suviana, în apropiere de Bologna, se află și un român, scrie digi24.ro care citează La Repubblica.

Publicația italiană a aflat numele victimelor exploziei, iar printre ele se află și un român. Acesta avea 45 de ani și era rezident în Settimo Torinese, provincia Torino, potrivit sursei citate. Celelalte victime identificate sunt un bărbat de 73 de ani, rezident în San Marzano di San Giuseppe (provincia Taranto), și unul de 35 de ani, rezident în Sinagra (provincia Messina).

Explozia la hidrocentrala acestui lac de acumulare situat în lanţul muntos al Apeninilor s-a produs în jurul orei locale 15:00, la etajul nouă al centralei, la circa 30 de metri sub nivelul apei, în timp ce acolo erau efectuate lucrări de întreţinere la turbine. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorităţile au anunţat, imediat după explozie, un prim bilanţ oficial, cu 12 victime, dintre care trei decese confirmate după ce echipele de salvare au descoperit cadavrele, trei răniţi şi şase dispăruţi. Între timp, potrivit surselor locale citate de agenţia italiană ANSA, a fost descoperit şi al patrulea cadavru din rândul celor daţi dispăruţi. Conform ANSA, victimele sunt bărbaţi.

Hidrocentrala a fost construită în anul 1975 şi este gestionată de compania Enel.

Foto: captură X

Politica