sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vrei pantofi cu toc, eleganți și confortabili? Iată cum îi poți găsi!

Accesorii extrem de apreciate în garderoba feminină, pantofii cu toc și-au câștigat popularitatea pentru eleganță și senzualitate. Declinați în nenumărate modele și culori, aceștia sunt recunoscuți și pentru ușurința cu care se pot adapta în diverse ținute.

Totuși, deși majoritatea femeilor îi preferă, pantofii cu toc nu sunt cei mai confortabili. De aceea, pentru a face față provocărilor atunci când îi porți, ai nevoie să știi câteva trucuri înainte de a cumpăra perechea preferată. Iată care sunt cele mai râvnite modele de pantofi cu toc, în acest sezon, și cum îi poți alege pe cei mai confortabili!

Fii atentă la curbura pantofului între talpă și toc! Această parte a pantofului se numește glenc și de ea depind stabilitatea și confortul piciorului tău. Pentru ca piciorul să se simtă confortabil și să nu apară acele bătături dureroase în talpă, ai nevoie de o diferență mică între toc și talpă. Asta înseamnă că tocul nu trebuie să fie prea înalt sau că talpa trebuie să fie tip platformă pentru a echilibra diferența.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alege pantofi care au talpa interioară moale, cu un strat fin de spumă, astfel încât să nu simți toate denivelările din asfalt, mai ales atunci când talpa exterioară este subțire.

Cumpără pantofi cu tocul gros, care oferă mai multă stabilitate piciorului. Și pantofii cu toc gros pot fi extrem de eleganți, atunci când sunt asociați corect în ținute.

Nu-ți limita opțiunile la pantofii stiletto! Poți alege modele care au același efect de rafinament în ținută, dar cu tocul mai mic. Poți opta pentru cei sling-back, care sunt eleganți și subțiază vizual piciorul, la fel ca și modelul stiletto clasic.

Probează pantofii înainte de a-i cumpăra și, mai ales, în a doua parte a zilei, când deja piciorul este dilatat de la efort. Astfel vei fi sigură că picioarele tale se simt bine în pantofi, de dimineața până seara, sau pe toată durata unui eveniment important.

Alege pantofii cu bot rotunjit în locul celor cu vârf ascuțit, mai ales dacă ai piciorul lat. Vârful ascuțit strânge laba piciorului și limitează mișcarea degetelor. Astfel, vei ajunge să faci bătături sau bășici.

Fii atentă la pantofii cu șatif! Aceasta este partea care susține călcâiul și trebuie să fie suficient de rigidă ca să ofere stabilitatea piciorului în pantof, dar nu foarte dură pentru că ar putea răni pielea sensibilă din această zonă. De asemenea, acesta trebuie să păstreze anumite proporții de înălțime, astfel încât să nu rănească piciorul, dar nici să joace atunci când pășești.

Cu aceste câteva reguli simple în minte, poți merge cu încredere să îți alegi pantofii cu toc eleganți, care îți vor oferi și tot confortul necesar!

autor: Jurnalul Olteniei

Politica