sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paul Ciobanu: Secretele vânzării rapide. Ghidul complet pentru vânzarea independentă și stabilirea prețului corect. Fără comisioane, fără stres!

Pentru că sunt mulți oameni care se pricep să folosească telefonul sau/si laptopul, în articolul de față vei găsi câteva idei pe care le poți folosi în procesul de vânzare al unui imobil. În plus, vei afla cum să faci o Analiză Comparativă de Piață pentru a ști cu ce preț poți vinde imobilul.

Metoda se referă la cele 3 condiții pe care trebuie să le respecți pentru a vinde o proprietate și va fi explicată de Paul Ciobanu Consultant în cadrul Agenției AVIS IMOBILIARE.

Prima condiție ca un imobil să se vândă este ca proprietatea să aiba toate actele în regulă, așa că mai întâi de toate verifica actele. Eu le cer tuturor clienților mei un Extras de Carte Funciară, acolo veti găsi scris ce bun detineți, numele proprietarului/proprietarilor și dacă sunt sarcini sau nu. De asemnea, cadastrul trebuie sa coincidă cu ce este în realitate, pentru că dacă imobilul se va vinde prin credit, banca va trimite un evaluator.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A doua condiție care trebuie îndeplinită este ca imobilul să aibă vizibilitate maximă, adică să ajungă către toți potențialii cumpărători. Asta o poți face promovând proprietatea pe toate portalurile de imobiliare și pe rețelele de socializare distribuind în grupurile de imobiliare.

Pentru ca anunțul să aibă un impact mare, faceți poze de calitate și cel mai important un clip video. Eu la proprietatile din portofoliul meu am clip video și asta prinde foarte bine la public, consider că, conținutul video este viitorul in mediul online.

Și, în sfârșit, cea de-a treia condiție care trebuie îndeplinită este ca prețul să fie ancorat în piața și pe această temă aș vrea să discutăm mai mult pentru că, din câte am observat, asta este principala problemă la peste 90% din proprietățile scoase la vânzare în Craiova.

De aceea m-am hotărât ca în acest articol să explic cum se face o Analiză Comparativă de Piață corectă.

Dupa ce v-ati hotărât sa vindeți proprietatea, indentificați alte proprietati similare care au fost recent vândute sau sunt disponibile în zona respectivă.

Acestea ar trebui să aibă caracteristici asemănătoare cu proprietatea de analizat în ceea ce privește dimensiunile, stilul, vârsta, facilitățile, etc. Adunați informații detaliate despre proprietatile comparabile inclusiv prețul de listare, prețul de vânzare si data tranzacției, după care analizați datele obținute pentru a identifica tendințele și relațiile între caracteristicile proprietatilor și prețurile de vânzare. Luați în considerare factori precum localizarea, dimensiunile, calitatea construcției și facilitățile.

Pentru a asigura o comparație corectă între proprietăți, este necesar să normalizați datele în functie de diferențele în caracteristicile proprietatilor. De exemplu, între un apartament la etajul 1 și un apartament la etajul 4/4, în același bloc cu aceleași îmbunătățiri, diferența de preț poate fi de până la 20%, adică apartamentul de la etajul 4 se poate vinde cu până la 20% mai ieftin decât cel de la etajul 1.

Pentru că am vâzut apartamente la supra preț și răspunsul proprietarilor era că au mobilier foarte scump, vreau să vă spun că mobilierul nu aduce un plus valoare foarte mare, contează dar nu atât de mult.

Apoi calculează valoarea estimată și interpretează rezultatele.

Aaaa, și încă ceva la sfârșit, să nu uit: PE CUMPĂRĂTOR NU-L INTERESEAZĂ DE CAȚI BANI AI TU NEVOIE!!!!

Dacă totuși nu ai timp sau procesul de vânzare ți se pare complicat, apelează cu încredere la Paul Ciobanu de la Agenția Imobiliara AVIS IMOBILIARE: tel. 0770.460.209; maill [email protected]

Politica