sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Morega, cu discernământ diminuat. Medicii l-au declarat inapt

Fostul prefect de Gorj și parlamentar, Dan Ilie Morega, a avut discernământul diminuat când a condus mașina pe drumurile publice. Așa au stabilit medicii care i-au făcut expertiza psihiatrică. L-au declarat inapt pentru a conduce în următoarele 6 luni. După această perioadă, va putea merge la reevaluare într-o clinică universitară.

Reamintim că Morega a fost internat la Psihiatrie, pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, după ce, luni, a fost prins, pentru a patra oară, în ultimele două săptămâni, conducând fără a avea permis. Polițiștii i-au întocmit al patrulea dosar penal pentru această faptă.

”Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din localitatea Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei din municipiu, având permisul retras. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras. În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul, în vârstă de 78 de ani, a fost internat la o unitate medicală de specialitate, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice”, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De această dată el a fost prins în altă mașină, nefiind aceeași în care a fost surprins și pe 22 februarie. El a declarat atunci că venea tocmai de la București și că nu renunță la dreptul de a conduce, pentru că i se cuvine acest lucru. Morega a fost văzut în zona unei benzinării din Târgu Jiu în timp ce-și alimenta mașina. Șoferii au anunțat poliția și mai multe filtre au fost organizate. Polițiștii l-au prins în timp ce se afla în trafic, la volan, pe un bulevard din Târgu Jiu, scrie europafm.ro. Este vorba despre strada Victoria.

A fost tras pe dreapta, testat cu alcooltestul și drug testul, iar rezultatele au fost negative și a fost lăsat să plece. El a declarat, conform gorjeanul.ro, „deci nu iau medicamente de psihiatrie, acum există și dovada. Iau un singur medicament, că am văzut că e bun pentru inimă, se numește Viagra”.

Din 6 februarie, anul acesta, de când i-a fost anulat permisul de conducere din motive medicale, Dan Ilie Morega a fost prins de polițiști conducând fără permis de 4 ori, o dată în județul Mehedinți și de 3 ori în Gorj. De fiecare dată, polițiștii i-au întocmit și dosare penale.

Politicianul în vârstă de 78 de ani, și-a achiziționat chiar un girofar pe care l-a pus pe autoturism și, de câteva ori, a fost surprins de șoferii din trafic conducând haotic. Nu respectă regulile de circulație și conduce foarte agresiv.

Politica