miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Erika Isac, despre Mirel și abuzuri: „Nu am scos Macarena ca să fie hit”

Reacțiile la mesajul piesei au divizat audiența în două tabere, generând atât reacții aproape violente, cât și mii de mesaje de susținere

Cântăreața Erika Isac, creatoarea piesei „Macarena”, care a provocat un adevărat tumult pe platformele de socializare, a declarat miercuri pentru Pagina de Media că versurile melodiei au fost inspirate din propriile ei experiențe și din cele ale femeilor din cercul său de cunoștințe. Erika Isac a interpretat reacțiile negative ca pe niște „frustrări” și a subliniat că este încântată că mesajul său a reușit să capteze atenția unui public larg, conform Libertatea.

Melodia „Macarena”, în interpretarea lui Erika Isac, a acumulat peste 2,7 milioane de vizualizări pe YouTube în doar șapte zile de la lansare și se află în fruntea tendințelor. În versurile sale, tânăra în vârstă de 24 de ani abordează subiectul violenței și al abuzurilor împotriva femeilor.

Reacțiile la mesajul piesei au divizat audiența în două tabere, generând atât reacții aproape violente, cât și mii de mesaje de susținere. Polițistul Marian Godină a comentat de asemenea melodia, iar afirmațiile sale au stârnit critici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Despre criticile primite după lansarea piesei, Erika Isac a recunoscut că se aștepta și la reacții negative, dat fiind că a abordat „un mesaj controversat”. „Melodia a abordat un mesaj controversat și mă bucur să atrag atenția publicului larg cu un astfel de mesaj, și nu cu o piesă care e exclusiv pe divertisment. Mă bucur că nu e doar divertisment și atât această piesă”, a declarat Erika Isac, pentru Pagina de Media.

„Nu am scos Macarena ca să fie hit, pentru că nu mă așteptam să o primească oamenii atât de bine. Am subestimat publicul drastic. A fost o surpriză și pentru mine”, a spus artista.

Artista a spus că s-a așteptat ca reacțiile să fie „de toate tipurile”, însă a catalogat reacțiile negative ca fiind frustrări ale celor care nu înțeleg mesajul.

„Reacțiile negative nu m-au atins de nicio culoare, pentru că reacțiile pozitive au fost într-un număr mare. Reacțiile negative le-am primit doar ca pe o frustrare. O privesc mult mai detașat”, a spus cântăreața.

Versurile melodiei au fost scrise încă din vara anului trecut, fiind inspirate din experiențele sale și ale femeilor din jurul său, a mai spus Erika Isac.

Piesa asta e bazată și pe experiențele mele în mod evident și din păcate e bazată pe experiențele tuturor femeilor din jurul meu. Nu am trecut prin abuzuri teribil de grave, tip viol, dar sunt alte femei care au trecut și nu pot să rămân ignorantă”, a mai spus artista. Erika Isac mai susține că siguranța femeilor este importantă, pentru că „trăim într-o lume a bărbaților”. „Am încercat să expun în versuri realitatea abuzurilor și realitatea victimelor și mi-am dorit să se facă auzit un astfel de mesaj. Este foarte importantă siguranța femeilor, este importantă siguranța tuturor, dar mai ales a femeilor, pentru că trăim într-o lume a bărbaților”, a mai spus artista. Tânăra subliniază faptul că versurile melodiei nu vorbesc doar despre abuz, ci și despre dublul standard prezent în societatea românească.

„Piesa asta zice mai mult decât doar despre abuz, vorbește și despre dublu standard și despre cum ar trebui să fie femeile ca să fie «femei adevărate». M-am confruntat de-a lungul timpului cu dublul standard pentru că nu am fost genul de femeie foarte timidă”, a mai spus Erika Isac.

„Dansează fetele, nu-nțeleg care-i problema, s-a trezit Mirel din Turnu Măgurele să ne facă educaţie: «Fă, voi aveți probleme»”, este unul dintre pasajele din melodie care a atras atenția.

Întrebată cum l-ar descrie pe Mirel din Turnu Măgurele, Erika Isac a spus că este vorba despre acea persoană care are o opinie despre orice. „Mirel din Turnu Măgurele are păreri despre orice. Când a venit COVID era medic, când sunt alegerile e politician, când scoate Erika Isac piesa «Macarena» este expert în feminism, misoginism și misandrism. Are o opinie despre orice, dar nu e suficient de documentat încât să aibă o opinie. Păreri multe și degeaba”, a răspuns artista.

Politica