luni, aprilie 22, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 12 mii de doljeni primesc venit minim de incluzine

Peste 12 mii de doljeni beneficiază de venit minim de incluziune, iar Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) a început virarea banilor. În total, aproape 7,5 milioane lei vor ajunge la beneficiarii din Dolj ai acestui sprijin.

“12.330 este numărul de beneficiari de venit minim de incluziune (familii și persoane singure), înregistrați în ianuarie 2024 în baza de date a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Dolj. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și AJPIS Dolj, a început plata pentru beneficiarii de Venit Minim de Incluziune (VMI) care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024. Suma totală plătită de către AJPIS Dolj celor 12330 de beneficiari în această lună este de 7.425.643 de lei”, a declarat Elena Mihaela Cocora, directorul AJPIS Dolj.

Pe 20 februarie s-au alimentat conturile celor care au optat pentru încasarea VMI pe card. Începând de joi și până la finalul lunii se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune și, respectiv, sprijin pentru familiile pentru copii. VMI înlocuiește prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat (VMG) și alocația pentru susținerea familiei (ASF). Măsurile adoptate prin această lege fac parte din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), capitolul 13 ”Reforme sociale” jalonul 384, având scopul de a reduce sărăcia în rândul persoanelor vulnerabile, totodată diminuând sarcinile administrative pentru administrația locală și beneficiari”, a mai precizat directorul AJPIS Dolj.

Politica