sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Persoanele cu handicap pot opta pentru cardul de carburant

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți aduce în atenția publică o alternativă la o facilitate destinată persoanelor încadrate în grad de handicap. Din acest an, este disponibil cardul de carburant (format electronic) pentru gratuitatea transportului interurban.

În această etapă, autoritățile preiau cererile de opțiune, la care persoanele cu dizabilități trebuie să atașeze o copie a buletinului. După obținerea acreditărilor de către furnizori, cardurile vor fi eliberate și încărcate cu sumele specifice gradului de handicap și valabilității certificatului.

Menționăm că încărcarea se va face semestrial pentru persoanele ale căror certificate au valabilitate permanentă și trimestrial pentru certificatele revizuibile. Sumele sunt aceleași ca la decontul de carburant, respectiv 1.500 lei la gradul I/an și 750 lei la gradul II/an. La ridicarea cardului se va prezenta persoana cu dizabilități având asupra ei buletinul în original, curatorul, asistentul personal sau persoana care are împuternicire notarială pentru ridicarea cardului, cu buletinul persoanei cu dizabilități în original. În cazul minorilor se va prezenta reprezentantul legal al copilului cu certificatul de naștere sau buletinul în original pentru minorii peste 14 ani. Cererile vor fi preluate în perioada 1-24 ale fiecărei luni. În momentul eliberării cardurilor de carburant, persoanele cu dizabilități vor fi sunate să vină să ridice cardurile, drept pentru care vă rugăm să ne furnizați un număr de telefon valid pe cererea de opțiune,” transmite DGASPC Mehedinți 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Informațiile despre această facilitate vor fi actualizate și făcute publice prin pagina de Facebook a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți. Formularele necesare, inclusiv cererile de opțiune, pot fi obținute de la sediul Serviciului din Drobeta Turnu Severin sau descărcate de pe site-ul instituției www.dgaspcmh.ro.

Politica