sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Oficial! Alegeri comasate, PNL și PSD merg mână în mână la europarlamentare

Alegerile locale și cele europarlamentare vor fi comasate urmând să aibă loc pe 9 iunie. PNL și PSD vor avea liste comune de candidați la alegerile europarlamentare. La locale, merg separat. Decizia a fost luată miercuri și anunțată într-o conferință de presă de cei președinții celor două partide, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

„Decizia coaliției de a comasa cele două runde de alegeri. Fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliție și am luat decizia finală, care prevede la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar pentru alegerile europarlamentare să existe o listă comună”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

El a mai spus că decizia ține cont de interesul cetățenilor României și contextul de securitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marcel Ciolacu, la rândul său, a declarat: „Am dovedit că putem lua decizii în momente dificile ale României. Am decis și mulțumesc colegilor mei să avem și o alianță electorală pentru lista de europarlamentare. Doar cele două mari partide se pot uni și face față unui val extremist”.

Ciolacu a mai precizat că prezidențialele vor avea loc în septembrie, iar parlamentarele pe 8 decembrie.

Politica