luni, aprilie 22, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oficial! Alegeri comasate, PNL și PSD merg mână în mână la europarlamentare

Alegerile locale și cele europarlamentare vor fi comasate urmând să aibă loc pe 9 iunie. PNL și PSD vor avea liste comune de candidați la alegerile europarlamentare. La locale, merg separat. Decizia a fost luată miercuri și anunțată într-o conferință de presă de cei președinții celor două partide, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

„Decizia coaliției de a comasa cele două runde de alegeri. Fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliție și am luat decizia finală, care prevede la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar pentru alegerile europarlamentare să existe o listă comună”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

El a mai spus că decizia ține cont de interesul cetățenilor României și contextul de securitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marcel Ciolacu, la rândul său, a declarat: „Am dovedit că putem lua decizii în momente dificile ale României. Am decis și mulțumesc colegilor mei să avem și o alianță electorală pentru lista de europarlamentare. Doar cele două mari partide se pot uni și face față unui val extremist”.

Ciolacu a mai precizat că prezidențialele vor avea loc în septembrie, iar parlamentarele pe 8 decembrie.

Politica