luni, aprilie 22, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coaliția PSD-PNL a decis strategia comună pentru alegeri. Prezidențiale în septembrie

Liderii PSD și PNL au decis, miercuri dimineață, într-o ședință a coaliției de guvernare, strategia comună pentru alegeri. Un anunț oficial ar urma să fie făcut după ședințele din cele două partide, care vor avea loc în această după-masă.

Potrivit unor surse politice, alegerile locale vor fi comasate cu cele europaralamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida la europarlamentare pe liste comune. Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal, scrie digi24.ro În ceea ce privește localele, se poate negocia astfel încât un partid să câștige președinția Consiliului Județean, celălalt partid să obțină primăria reședință de județ.

Și alegerile prezidențiale vor fi mutate mai devreme, spun surse din Coaliție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit surselor citate, pentru Primăria Capitalei liderii PSD și PNL ar putea căuta un candida independent pe care să îl susțină. Astfel, scad șansele Gabrielei Firea, precum și cele ale lui Sebastian Burduja, să fie susținuți pentru o candidatura PSD-PNL.

Informațiile vin în contextul în care marți, în biroul președintelui PSD Marcel Ciolacu a fost primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

De asemenea, candidați care ar putea fi susținuți de ambele partide ar putea fi căutați pentru orașele unde sunt primari USR, printre care Timișoara, Brașov, Bacău sau Sectoarele 1 și 2 din București.

Liderii Coaliției s-au înțeles ca după alegerile din 9 iunie să se renegocieze condițiile alianței și să stabilească dacă merg împreună la prezidențiale și parlamentare.

De asemenea, Ciolacu și Ciucă vor anunța diseară data pentru parlamentare și prezidențiale. Potrivit surselor police participante la discuțiile din Coaliție, alegerile prezidențiale vor fi mutate în septembrie.

„Așteptam o cercetare sociologică despre ce doresc românii. A sosit azi-noapte. Mai mult de 60% din români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernării și o coerență a guvernării”, a declarat și Mihai Tudose.

„Azi la ora 16.00 avem ședințe de coducere simultan, să vedem ce zic colegii nostri despre strategia noastră. Vom avea o coaliție imediat după, iar la ora 19.00 veți avea în față pe cei doi președinți de la cele două partide”, a mai spus Tudose.

Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, vor face anunțul public la ora 19.00.

Politica