sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caracal. Giratoriu în ”Intersecția Morții”. Șoferii: ”Mulțumim, Jurnalul Olteniei!”

După ce Jurnalul Olteniei solicita de urgență un punct de vedere Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, în august 2023, asupra posibilității realizării unui sistem de dirijare în sens giratoriu la intersecția Centurii Caracalului cu DJ 542 Dăbuleni – Amărăștii de Jos – Redea, solicitare impusă de sesizările și rugămințile a zeci de șoferi care tranzitează frecvent zona, DRDP a răspuns așa cum a știut și cum a putut și tot în regim de urgență: un giratoriu provizoriu a fost amenajat, din fonduri proprii, la întretăierea celor două mari artere de circulație, supranumită ”Intersecția Morții”.
Asta, din cauza nenumăratelor accidente, soldate, în procent deloc de neglijat, cu decese, evenimente provocate de semnalizarea rutieră defectuoasă.


Potrivit directorului general al CNAIR – DRDP Craiova, Cosmin Călin, în acest an vor fi demarate și procedurile de licitare a execuției unui giratoriu cu caracter permanent.
Doljeni și olteni deopotrivă, care ne-au întrebat, periodic, în ultimele șase luni, în ce stadiu se află implementarea proiectului ”Giratoriu în intersecția morții”, ne-au trimis fotografii cu actuala configurație și mulțumiri.
Cristi, inginer în domeniul auto: ”Sincer, nu credeam că se va mai întâmpla, iar accidente au continuat să apară. Și, la unele, am fost martori… Au murit oameni! Mulțumim, Jurnalul Olteniei!
Mihai, antreprenor, deținător firmă transport în Olt: ”Era un coșmar, stăteam ca pe ghimpi până îmi trecea fiecare mașină de acea intersecție. E bine că s-a făcut și așa. Mulțumim, Jurnalul Olteniei!”.
Noi le transmitem că nu nouă trebuie să ne mulțumească. De fapt, nu trebuie să arate recunoștință nimănui: noi ne-am făcut datoria morală, DRDP Craiova – pe cea profesională.

Politica