sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hera, noua colegă a pompierilor mehedințeni

Pompierii mehedințeni au o nouă colegă. Acum în vârstă de doar patru luni, cățelușa Hera va fi specializată în căutarea persoanelor aflate sub dărâmături.

„Uneori, încercările pompierilor de a salva vieţile oamenilor prinşi sub dărâmături, în urma unor dezastre naturale, pot fi în zadar fără ajutorul oferit de patrupede. De aceea, un câine bine antrenat poate salva vieţi alături de o echipă de pompieri. I.S.U. ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi are, în dotare, începând cu data de 15 februarie a.c., un câine ciobănesc german, ce va fi specializat în căutarea persoanelor aflate sub dărâmături. Căţeluşa Hera are numai 4 luni şi a fost adusă de la Centrul Chinologic din Sibiu. Ea se află în compania unui instructor, plt. adj. Dragolea Cristian Cornel din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin, care îşi dedică timpul pentru a o disciplina şi a o antrena”, transmite ISU Mehedinți.

Hera va urma un curs de specializare, împreună cu instructorul, la Centrul Chinologic din Sibiu, pentru deprinderea aptitudinilor necesare în acţiunile de căutare a persoanelor aflate sub dărâmături, după ce va ajunge la maturitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica