joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O angajată a DSP este judecată pentru luare de mită

Se face referire la un concurs fraudat, prin intermediul căruia se intenționa angajarea norei consilierului local PSD

La sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii Tribunalului Gorj au confirmat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj și au decis demararea procesului în dosarul în care fostul primar al comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, alături de trei foști și actuali angajați ai instituției și un inspector din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj, au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție.

Se face referire la un concurs fraudat, prin intermediul căruia se intenționa angajarea norei consilierului local PSD, Pompilică Păunescu, în funcția de asistent medical comunitar la Primăria Bâlteni. Ca rezultat al perchezițiilor desfășurate în luna martie a acestui an, două dintre persoanele suspectate au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore, conform Gorj Express.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tribunalul Gorj a respins cererile formulate de doi dintre inculpați, adică ale fostului primar al comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, respectiv pe cea a Alinei Violeta Diaconescu, angajată a DSP Gorj, președinte al filialei Crucea Roșie Gorj, cea care a fost președinte al comisiei de concurs, care contestaseră rechizitoriul procurorilor, și au dispus începerea judecății.

Fostul primar Vasile Vlăduleanu, pensionat între timp, va fi judecat pentru săvârşirea a două infracţiuni de instigare în formă continuată la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Mai exact este vorba de câte două acte materiale, din 21 februarie a.c. şi 02 martie, în total patru acte materiale, care au constat în transmiterea subiectelor de concurs către  Andreea Ionela Tudorache şi Teodora Emilia Diaconu.

Fostul primar mai este acuzat și de instigare la fals intelectual, în formă continuată

Fostul primar mai este acuzat și de instigare la fals intelectual, în formă continuată. Irina Bivolu, fiica preotului din satul Moi, angajată a Primăriei Bâlteni, membră în comisia de concurs, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea acelorași infracțiuni prevăzute de Legea pentru prevenirea , descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, identice cu ale fostului primar Vlăduleanu și care au fost comise tot atunci când au fost transmise informații celor două participante la concurs.

Irina Bivolu va fi judecată și pentru complicitate la dare de mită şi fals intelectual în formă continuată.

Un alt angajat al Primăriei Bâlteni, la data concursului, Gabriel-Constantin Păsărin, membru în comisia de examinare, va fi judecat pentru instigare la folosirea, în orice mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Angajata DSP Gorj, Violeta-Alina Diaconescu, cea care a fost președintele comisiei de concurs, va fi judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual în formă continuată (şase acte materiale dintre care trei acte materiale din 28.02.2023 şi trei acte materiale din 02.03.2023), după cum se menționează în încheierea de ședință a Tribunalului Gorj.

Pe 6 februarie a.c., Primăria comunei Bîlteni a anunțat că organizează concurs pentru ocuparea a două funcții contractuale vacante de asistent medical comunitar debutant. Selecția dosarelor și proba scrisă s-au desfășurat în decursul aceleiași luni. După proba scrisă, din cei cinci candidați înscriși, doar doi au mai rămas în cursă, exact câte locuri fuseseră scoase la concurs, restul fiind respinși. Interviul a avut loc la începutul acestei luni, pe 2 martie, și a fost o formalitate, iar ambii candidați au obținut 83 de puncte.

Pe 6 martie s-a publicat rezultatul final al concursului și nu a existat nicio surpriză: Teodora Emilia Diaconu, nora consilierului local Pompiliu Păunescu, președintele organizației locale a PSD, era printre cei admiși, alături de o altă tânără din comună, Andreea Ionela Tudorache, trimisă și ea în judecată, recent, într-un alt dosar care vizează faptele penale săvârșite la acest concurs.

La începutul lunii martie, ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat percheziții la sediul Primăriei Bîlteni, la domiciliul primarului Vasile Vlăduleanu și la casa preotului Gheorghe Bivolu, a cărui fiică, angajată a primăriei, a făcut parte din comisia de concurs.

Ancheta a fost finalizată la finele lunii octombrie, când a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj acest dosar, cu patru dintre inculpați, o altă cauză disjunsă din aceasta, cu alți cinci inculpați, membri ai comisiei de concurs și cele două ”câștigătoare”, a ajuns și e ape rolul instanței, în urmă cu câteva zile, pe 19 decembrie.

Politica