vineri, iunie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Peste o tonă de droguri, arse de Poliție

Peste o tonă de droguri au fost distruse de Poliția Română. Este vorba despre substanțe stupefiante confiscate în perioada 2014-2023, în timpul instrumentării a aproape 900 de dosare penale.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a efectuat distrugerea a 1.060 de kilograme de droguri (heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, M.D.M.A.) cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase. Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor aferente perioadei 2014 – 2023, în 873 de dosare penale instrumentate de către Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

Potrivit prevederilor articolului 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri „drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate, autorizată, în prezenţa unei comisii formate din judecătorul delegat cu executarea, câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog, al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi”, a transmis Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Politica