sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Sorin Cârțu așteaptă ca Dinamo să retrogradeze, din nou

Dinamo București nu reușește să își revină, chiar dacă formația din Capitală spera ca situația să se îmbunătățească după revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. Trupa din „Ștefan cel Mare” este pe locul 15 și puțini oameni de fotbal le mai dau „câinilor„ șanse să rămână în prima divizie.

Sorin Cârțu spune că dinamoviștii nu au suficientă putere ofensivă pentru a duce o luptă convingătoare pentru salvarea de la retrogradare. Fostul președinte de la CSU Craiova explică faptul că nu îi poate compătimi pe cei de la Dinamo, cum nu are cum să uite nici rivalitatea din trecut cu echipa din Capitală.

„(n.r. în contextul rivalității dintre Craiova și Dinamo: acum parcă nici nu îți mai vine să o urăști pe Dinamo…) Neah, eu nu sunt cu compătimirile. Am pierdut atâtea performanțe și ca jucător, și ca antrenor din cauza acestui club, așa că… Nu îmi fac vreo problemă acum că li se întâmplă ce li se întâmplă. Eu am prins și debuturile mele de antrenorat în 87-88… Foarte mult influențată de cooperativă, de influența lui Dinamo… Erau organizați foarte bine față de noi și nu aveam puterea lor. Am pătimit multe cu ei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

(n.r. simțiți că Dinamo s-ar putea întoarce în Liga 2?) La ce arată, e foarte greu pentru ei. Nu prea îmi place să vorbesc despre ei, dar bine acum că sunt fără echipă pot să vorbesc despre toată lumea. Nu sunt atât de sentimental apropiat de zona lor încât să îmi pun nu știu ce probleme, să îmi fac nu știu ce gânduri cu ei sau să le analizez meciurile… Dar o au grea de tot, pentru că din ce văd eu nu au putere ofensivă. Eu am spus asta din primele etape și tot acolo au rămas. În câmp, au mai avut momente bune pe timpul lui Burcă, dar atacanții ăia care să facă presiune pe apărători… Acolo suferă. Și fără să dai goluri… Oricât te-ai apăra tu….”, a spus Sorin Cârțu, la ProSport Live.

Politica