duminică, martie 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Daddy Yankee se retrage din muzică ca să-și dedice viața creștinismului

Daddy Yankee, pe numele lui real Ramón Luis Ayala Rodríguez, a anunțat că se retrage din muzică pentru a-și dedica viața creștinismului.

În vârstă de 46 de ani, portoricanul a făcut anunțul surprinzător în timpul concertului pe care l-a susținut duminică, la Coliseum José Miguel Agrelot din San Juan.

„Dragii mei, astăzi este cea mai importantă zi din viața mea și vreau să o împărtășesc cu voi, pentru că trăirea unei vieți de succes nu este echivalentă cu trăirea unei vieți care are un scop”, a spus celebrul artist, potivit profm.ro care citează Daily Mail.

„Ani la rând am încercat să umplu un gol în viața mea pe care nimeni nu putea să-l umple. Am încercat să găsesc un scop, de multe ori părea că sunt fericit, dar ceva lipsea pentru ca eu să mă simt complet. Trebuie să mărturisesc că acele zile s-au încheiat și cineva a reușit să umple acel gol pe care l-am simțit mult timp”, a mai continuat el, adăugând: „Am realizat că pentru toți ceilalți eram cineva, dar fără El nu eram nimeni. De-a lungul anilor am avut oportunitatea să călătoresc în întreaga lume, să câștig multe premii, să fiu aplaudat și lăudat, dar am realizat ceva ce se află în Biblie: Cu ce-i va folosi unui om să câștige întreaga lume, dacă-și pierde propriul suflet? Un capitol s-a încheiat, dar începe unul nou”, le-a mai precizat el celor 18.000 de fani aflați pe stadion.

Totodată, Daddy Yankee a subliniat că este de părere că tot ceea ce deține el aparține, în realitate, lui Dumnezeu, fapt pentru care a ales să-și dedice viața creștinismului.

„Toate instrumentele pe care le am, precum muzica, social media, microfonul, tot ceea ce mi-a dăruit Dumnezeu este Împărăția lui. Vă mulțumesc foarte mult și sper că veți reține ceva foarte important: <<Nu urmați pe nimeni. Sunt om. Tuturor celor care mă urmăresc, urmați-l pe Isus Hristos, care este calea, adevărul și viața>>”, a mai spus artistul.

Nominalizat de cinci ori la premiile Grammy, Daddy Yankee a anunțat prima dată că intenționează să se retragă în luna martie a anului 2022, la scurt timp după lansarea celui de-al șaptelea album de studio – Legendaddy.

Artistul portorican a devenit cunoscut pe plan internaţional graţie cântecului său din 2004 „Gasolina”, primul single reggaeton nominalizat vreodată la premiul Latin Grammy la categoria „înregistrarea anului”.

El este creditat cu inventarea cuvântului „reggaeton” pentru a descrie un nou gen al muzicii dance apărut în debutul anilor 1990 ce combină elemente de hip-hop, muzică latino din zona caraibiană şi ritmuri reggae cu rappul şi cântecul popular spaniol.

„Despacito”, o colaborare a cântăreţului Daddy Yankee cu artistul portorican Luis Fonsi din 2017, a câştigat numeroase premii la galele Latin Grammy Awards şi Billboard Awards din acel an.

Daddy Yankee a vândut peste 17 milioane de albume graţie unor single-uri de mare succes, precum „Dura”, „Con Calma”, „Gasolina”, „Rompe”, „Limbo” şi „Que Tire Pa’Lante”. Artistul portorican a câştigat în total peste 100 de premii la galele organizate de diverse asociaţii din industria muzicală.

Foto: Facebook

Politica