sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Continuă protestele la Direcțiile de Sănătate Publică din Oltenia

Continuă protestele la Direcțiile de Sănătate Publică din Oltenia. Zeci de angajați de la DSP Gorj au ieșit miercuri în fața instituției, din nou, pentru a-și striga nemulțumirile. Aceștia au scandat mesaje la adresa guvernanților și își cer drepturile. Liderii de sindicat spun că vor salarii mărite.

„Salariații D.S.P. Gorj se află în cea de a 13-a zi de protest. Manifestările au început spontan, pe fondul nemulțumirilor datorate de salariile pe care le au angajații și faptul că cei de la Casa de Sănătate au protestat și au obținut măriri salariale, cu toate că, și noi facem parte din sistemul de sănătate. Angajații DSP au fost în linia întâi în timpul pandemiei. Atunci am stat non stop la muncă, s-au făcut anchete epidemiologice de ordinul miilor, am stat în centre de carantină, ne-am expus bolii și ne-am expus și familiile. Am avut colegi decedați, colegi grav bolnavi care au necesitat transportul cu elicopterul SMURD. Acum am fost uitați, în condițiile în care 90% dintre noi suntem cadre medicale. Dorim ca și noi să avem aceleași drepturi salariale cu toți cei din sistemul de sănătate”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Nici la DSP Dolj nu s-au oprit protestele. Angajații au ieșit săptămâna aceasta, din nou, în fața instituției să protesteze. Se cer condiții mai bune de muncă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Au ieșit iar să protesteze și o să mai iasă. Vor să fie plătiți cum sunt și cei de la Casa de Sănătate. O să tot iasă la protest până această situație se va rezolva”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj, Ștefan Popescu.

La nivel național, aproape toți angajații Direcțiilor de Sănătate Publică protestează.

Politica