sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Brad de Cartea Recordurilor la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova vrea să intre în Cartea Recordurilor cu un brad de Crăciun de tip origami. Acesta este realizat de către 200 de studenți ai Facultății de Mecanică din hârtie reciclată și are 4,40 de metri. Construirea acestuia a durat patru ani.

Reprezentanții Universității spun că deja au făcut demersuri pentru a include bradul în Cartea Recordurilor la categoria cel mai înalt brad din hârtie, realizat din elemente pliabile identice. Ideea îi aparține unei studente.

„Aproximativ 200 de studenți de la specializările Facultății de Mecanică au lucrat timp de patru ani la confecționarea acestuia. Ideea a pornit, în anul 2017, de la o studentă de la Specializarea “Construcții civile, industriale și agricole”. În timpul cursului de Geometrie descriptivă, a propus ca la aplicația practică să realizeze o construcție din origami. Colegii au fost de acord, iar de atunci au început să lucreze la bradul din hârtie. Studenții l-au realizat în patru etape: în 2017, 2018, 2019 și 2023. Tinerii au aplicat practic ce învață la cursuri: au folosit formule matematice, au aplicat tehnica plierii, au avut grijă ca hârtia să fie tăiată și proporționată corect, apoi au asamblat toate piesele. Studenții au lucrat zeci de mii de ore, adunate în cei patru ani, și au reușit să confecționeze un brad din 269.208 elemente”, au anunțat reprezentanții Universității din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru această construcție impresionantă s-au folosit aproximativ 300 de kilograme de hârtie. Studenții au fost supravegheați pe tot parcursul procesului de creație de către cadrele didactice de la Facultatea de Mecanică. Anul trecut, bradul de Crăciun al Universității din Craiova a fost construit din 2023 de cărți și a avut o înălțime de peste 2 metri. Inaugurarea bradului de Crăciun va avea loc joi la Facultatea de Mecanică.

Politica