luni, martie 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România s-a calificat în grupele principale la Campionatul Mondial de handbal feminin

Naţionala României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia, după ce a învins fără drept de apel echipa Serbiei, cu scorul de 37-28 (19-13), duminică seara, la Herning, în Grupa E.

„Sunt mândru de jucătoarele mele, au făcut un meci cu adevărat bun azi. Am jucat foarte bine în prima repriză, lucru care ne-a ajutat mult, pentru că în partea a doua am avut şi momente oscilante, dar nu am renunţat. Per total sunt mulţumit de modul în care am jucat, am avut o energie bună în apărare, am fost agresivi, iar în atac consider că am practicat un handbal bun”, a afirmat selecţionerul echipei, Florentin Pera în conferinţa de presă de după meci, potriivt Agerpres.

„Este o victorie foarte importantă pentru noi. Serbia jucase foarte bine în meciul precedent împotriva Danemarcei şi ne aşteptam la o replică dură din partea adversarelor în această seară”, a adăugat selecţionerul României.

Extrema dreaptă Sonia-Mariana Seraficeanu a afirmat că se aşteaptă la o partidă dificilă cu Danemarca.

„Urmează un meci foarte greu împotriva Danemarcei, însă fiecare partidă este un pas înainte. Trebuie să pregătim meciul la fel ca pe celelalte, nu contează adversarul. Personal încerc să iau fiecare meci în parte şi să mă concentrez pe ce am de făcut în teren. Mereu îmi doresc să dau totul pentru a-mi ajuta echipa”, a explicat Seraficeanu, autoarea a 7 goluri în partida cu Serbia.

Tricolorele au controlat meciul de la un capăt al altul obţinând o victorie clară, după ce în partida de debut au surclasat Chile cu 44-19.

Ca şi în prima partidă, cea mai bună jucătoare a fost desemnată Eliza Buceschi. De asemenea, România nu a contat nici în acest meci pe Cristina Neagu (accidentată).

Golurile României au fost marcate de Eliza Buceschi 8, Sonia-Mariana Seraficeanu 7, Nicoleta Dincă 4, Crina Pintea 4, Cristina Laslo 4, Alexandra Dindiligan 2, Lorena-Gabriela Ostase 2, Andreea- Cristina Popa 2, Alicia-Maria Gogîrlă 2, Daria Bucur 1, Bianca-Maria Bazaliu 1.

Diana Ciucă a apărat 5 şuturi (31%), Yuliya Dumanska a apărat un şut (13%), iar Daciana Hosu 4 (29%).

Pentru Serbia au înscris Marija Lanistanin 5 goluri, Jovana Jovovic 5, Andjela Janjusevic (CS Rapid Bucureşti) 4, Katarina Bojicic (SCM Craiova) 2, Emilija Lazic (HC Zalău) 1, Natasa Lovric 1, Jovana Milojevic 2, Dunja Radevic 2, Sanja Radosavljevic 2, Aleksandra Stamenic 3.

Molli Kubina a apărat 9 şuturi (26%).

Meciul a fost arbitrat de sud-coreenii Bonok Koo şi Seok Lee.

România va juca pe 5 decembrie ultimul meci din grupă, contra Danemarcei. Primele trei clasate în grupe vor obţine calificarea în grupele principale, pe care le vor începe cu punctele acumulate între ele.

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

România are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015). La precedenta ediţie, România s-a clasat pe locul 13. La CM 2023, România are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic.

Foto: Facebook/FRH – Federația Română de Handbal

Politica