marți, martie 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinul HPV, la jumătate de preț pentru femeile cu vârsta între 19 și 45 de ani

Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura, din 1 decembrie, vaccinul HPV prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%, a anunțat Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin! Începând de la 1 decembrie, nu numai fetele şi băieţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces uşor la vaccinul HPV”, a anunţat, joi seară, ministrul Sănătăţii, potrivit digi24.ro

Potrivit acestuia, femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura acest vaccin, prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%.

„Ne preocupă sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze, iar mamele să îşi protejeze copiii cu vârsta între 11 şi 18 ani”, a mai transmis ministrul. În acest moment, în farmaciile de la noi o singură doză de vaccin HPV costă în jur de 600 de lei.

Pentru fetele cu vârsta între 11 şi 15 ani este nevoie de două doze, iar pentru cele cu vârsta de peste 15 ani este nevoie de o a treia doză pentru o protecţie completă.

Sunt peste 120 de tulpini HPV, dintre care 15 pot fi cauza cancerului de col uterin.

Politica