marți, martie 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mesajul selecționerului Edward Iordănescu de 1 decembrie

Edi Iordănescu are un mesaj pentru toți românii, indiferent de locul în care se află aceștia, de ziua națională a României. Selecționerul s-a legat de fotbal, așa cum era normal, după performanța pe care a realizat-o, de curând. Tricolorii merg la EURO, iar antrenorul așteaptă ca imnul național să se audă, din nou, pe marile stadioane ale lumii.

M-am născut și am fost crescut într-o familie în care România nu e numai un cuvânt sau doar o țară. Și am avut onoarea să mă formez ca profesionist lângă tatăl meu care, prin munca lui în fotbal, ca jucător și apoi ca antrenor, a reprezentat cu cinste România și a adus bucurie atâtor generații de români. Cu atât mai mare responsabilitatea pentru mine, dar și mândria, de a fi selecționerul echipei noastre naționale! Cu atât mai mare bucuria acum, după aproape doi ani de activitate alături de tricolorii noștri minunați, când România a revenit acolo unde îi este locul, în marile competiții. Sunt convins că unitatea pe care noi am construit-o la nivelul echipei naționale va deveni un exemplu.

Sărbătoarea calificării la EURO 2024 a unit iarăși românii în jurul steagului tricolor și al spiritului românesc. Este esența fotbalului, până la urmă, dar și cel mai mare câștig, care trece acum dincolo de stadion. Sunt mândru că sunt român și că ne vom bucura împreună de un Campionat European la care imnul nostru se va auzi din nou pe marile arene! Vă mulțumesc tuturor, români din țară și din toate colțurile lumii, pentru energia, afecțiunea și încrederea voastră. Le-am simțit în fiecare zi, alături de tricolori, și când ne-a fost mai bine, și când ne-a fost mai greu, în tot acest parcurs de muncă și de sacrificiu. Urmează o nouă provocare, dar uniți am demonstrat că totul e posibil! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a transmis selecționerul României.

Politica