sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

EXCLUSIV! Craioveanul care a compus „Sirena Apelor”, cea mai nouă piesă a Deliei

Conte Casanova: „Mi-au zis că dacă fac o melodie frumoasă pentru fetița lor, va fi nevasta mea”

La sfârșitul lunii august 2023, Delia a surprins, din nou, publicul român cu o nouă melodie intitulată „Sirena apelor”. Înainte de acest moment, piesa cu același titlu a fost creată de Conte Casanova. În videoclipul piesei, Delia a apărut într-un costum de sirenă, iar la un anumit moment, a luat o mușcătură dintr-o bucată de carne crudă. În prezent, Conte are contract cu cântăreața cu care a semnat o colaborare, comunicând și cu echipa ei de la Global Records.

„Mi-au zis că dacă fac o melodie frumoasă pentru fetița lor, va fi nevasta mea”

Jurnalul Olteniei a luat legătura cu Conte Casanova (43 de ani) care ne-a povestit, fiind prima dată când dă un interviu, cum a ajuns să scrie această melodie și ce provocări a întâmpinat.

„Acum 10-15 ani trebuia să ajung în Suedia. Acolo, m-am împrietenit cu fosta mea soție. Eram un băiat mai sărac, spre deosebire de familia ei. Aceștia nu voiau să fiu împreună cu fata lor. Oamenii știau că eu cânt și mi-au zis că dacă fac o melodie frumoasă pentru fetița lor, va fi nevasta mea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am stat eu și m-am gândit, cunoscând zeii Olimpului, am ajuns pe malul mării unde mă tot gândeam. Mi-a venit inspirația de la zeul Poseidon. M-am gândit că el nu poate să iubească oameni ca noi, numai o sirenă. Stând pe plajă cu chitara în mână, odată mi-a venit să zic „Sirena apelor, dă-mi un sărut să nu mor”. Și așa am compus melodia.

Prima dată am scris-o pe caiet, am cântat-o prin Iugoslavia, la fosta mea soție, după am ajuns în Germania. Acolo am făcut-o la un studio. De când am făcut-o, așa de auzită a fost încât n-am vrut să ies afară la lumină, n-am vrut să mă arăt că sunt eu. Am vrut să tac din gură și să-mi văd de treaba mea. Dar uite că a venit ziua să ies afară la lumină. La două – trei luni distanță după ce am lansat melodia, aceasta a ajuns peste tot, fără ca eu să fac ceva. Fosta soție a pus-o pe Youtube”, spune acesta.

După foarte multă bătaie de cap, Conte a semnat contractul cu Delia. „Aș fi avut pretenția să fi făcut mai multe în ea. Ea a luat doar o parte din melodia asta. Aș fi vrut să-i spun Deliei că dacă a făcut prima parte, să-i arăt și partea a doua. Pentru mine e bine că a scos-o la lumină din nou. Într-o zi mă voi gândi să scot o nouă parte a melodiei, o continuare. Vreau să spun într-o zi, pe scenă, să nu se mai copieze, să nu mai încerce că aici e originalul”, a subliniat Conte.

Cine este Conte Casanova și care este povestea sa

Conte este din Craiova, mai precis din Fața Luncii. În prezent, este stabilit în Suedia acolo unde cântă și își trăiește viața de zi cu zi.

„Aveam 18 ani când am plecat în Suedia. Mă întorceam cel mult în vizită. Ne-am stabilit acolo definitiv, începând de la mamă, tată și frați. În 25 de ani cred că am avut maxim 6 intrări în Craiova, în care am stat maxim 2 săptămâni – o lună.

În prezent, merg la concerte, la câte o petrecere. De când cu Sirena Apelor, eu n-am primit niciodată telefoane sau mesaje. M-a sunat chiar și George Simion. Noi moștenim muzica din tată în fiu. Cânt la 3-4 instrumente, iar viața mea e chitara”, spune artistul.

Care este semnificația numelui său

„Am fost întrebat de multă lume de ce mi se zice Conte Casanova. Eu de prima data când m-a cunoscut lumea, așa m-am prezentat. Casanova vine de la iubire. Atunci când cânt eu simt numai iubire. N-am încercat niciodată să cânt de supărare, nu m-a interesat. Nu-mi place să copiez, îmi place să fac eu din mâna mea”, spune cântărețul.

În Sirena Apelor este vorba numai despre iubire. În urma căsniciei cu femeia pentru care a scris piesa, Conte a avut copii frumoși care i-au moștenit talentul muzical. În prezent, acesta este „liber ca pasărea”.

„Sunt despărțit de 10 ani de zile. Chiar dacă am vrut să uit sirena, lumea nu m-a lăsat să uit această melodie. Am fost la o cântare unde m-au pus de 10-15 ori să cânt „Sirena Apelor”. Băi fraților mai schimbați melodia”, a conchis acesta.

Politica