duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Radiologi și specialiști în imagistică medicală, în congres la UMF Craiova

Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală din România (SRIMR) în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova (UMF) organizează Congresul Național de Radiologie și Imagistică Medicală din România. Evenimentul se va desfășura în perioada 21-24 septembrie 2023, la UMF și la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Compania Siemens Healthineers se alătură ediției de anul acesta în calitate de Partener Strategic.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 22 septembrie 2023, ora 18.30, la Teatrul Național „Marin Sorescu”  din Craiova.

După mai bine de 20 de ani, se vor reuni la Craiova specialiști în domeniul radiologiei și imagisticii din toate centrele universitare din România și din întreaga Europa. Amintim din partea Societății Europene de Radiologie (ESR) pe prof. dr. Adrian Brady (Chair of the ESR Board of Directors, Irlanda), prof dr. Valerie Vilgrain (ESOR – European School of Radiology chairpairson, Franța), prof. dr. Christian Loewe (National Societies Committee Chairperson, Austria),  prof. dr. Emanuele Neri (Quality, Safety and Standards Committee Chairperson, Italia), prof. dr. Laura Oleaga (EDiR – Diploma europeană de radiologie, Spania), Peter Baierl (Executive Director ESR). Din partea societăților de radiologie europene vor fi prezenți prof. Dr. Marc Hermier (Societatea Franceză de Radiologie), prof. dr. Andrzej Cieszanowsk (Președinte Societatea Poloneză de Radiologie, Polonia), dr. Ferdinand Bauer (Germania), prof. dr. Yacov Sosna (Președinte Societatea de Radiologie din Israel), prof. dr. Marga Semion (președinte Societatea de Radiologie din Republica Moldova).

Policlinica Buna Vestire Craiova

O noutate anul acesta este cursul precongres, ESOR VISITING PROFESSORSHIP PROGRAMME (Course on Advanced MR of the Abdomen), realizat cu ajutorul Societății Europene de Radiologie. Dintre activitățile congresului mai amintim: Radiology ESR Experts, la care vor participa inclusiv membri din comitetul director al ESR, Sesiune EDIR (Diploma Europeană în Radiologie), Escape Room, cu teme de imagistică medicală, cu premii pentru medicii rezidenți și tinerii specialiști, pentru care vor fi prezenți în organizare reprezentați ai ESR și Young Radiologists.

Toate informațiile referitoare la congres pot fi accesate aici: https://srim2023.medical-congresses.ro/

Politica