miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Consumul de droguri combătut cu dotare pe sponci. Două aparate drug test vechi, două împrumutate și alte două noi în octombrie

În analiza la nivel național realizată de IGPR, prin Direcția Rutieră, Serviciul Rutier Vâlcea a ieșit pe locul al cincilea. Rezultatele ar fi putut fi și mai bune, susține șeful structurii din cadrul IPJ Vâlcea, subcomisar Florin Mărăscu, dacă dotarea polițiștilor din subordine ar fi fost mai bună.

Ofițerul explică faptul că polițiștii rutieri vâlceni au la dispoziție doar două aparate drug test de tip Aquila Scan pentru a efectua controale într-un județ de tranzit greu, cu valori de trafic printre cele mai mari din țară. “Ne-am folosit, temporar, de alte două aparate împrumutate de la colegii din Gorj. Însă, conducerea Inspectoratului, cu suportul Autorității Teritoriale de Ordine Publică, a obținut finanțarea pentru încă două aparate drug test tip Drager (mai performante decât cele aflate în prezent în dotare n.r.) care sperăm să ne intre în dotare și să le folosim începând cu luna octombrie”, a declarat Florin Mărăscu în cadrul conferinței de presă a IPJ Vâlcea de miercuri, 20 septembrie. Spre deosebire de Vâlcea, CJ Gorj cumpără încă șase aparate Drager pentru polițiștii rutieri.
Împuternicit ca șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea este comisarul șef Ion Matei, adjunct al Inspectorului șef. Președinte al ATOP Vâlcea de 15 ani este consilierul județean PSD Adrian Bușu.

Aparatele de tip drug test lipsesc și din dotarea majorității structurilor de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog, precum și din cea a DIICOT, la nivel național.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica