sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Aici va presta aparatul prefectului, din octombrie. Istoria administrativă a Doljului, rescrisă

Tevatură mare pe holurile Prefecturii Dolj, din ce în ce mai neîncăpătoare pentru sistemele de aer condiționat și pentru alte echipamente dezinstalate de zor de echipele de muncitori specializați. Motivul?

De săptămâna viitoare, aparatul prefectului de Dolj se mută, cu cățel, cu purcel, din Palatul Administrativ – emblemă arhitectonică a Băniei – în sediul administrat de Ministerul de Interne din strada Amaradia, nr. 93-95, unde ființează deja alte structuri din subordinea Guvernului României – Pașapoarte, Înmatriculări auto etc.
Potrivit surselor nouapresa.ro, sistemele de comunicație – incluzând aici și rețeaua pentru ”ascultători” – au fost deja asamblate în noul sediu, în care prefectura urmează să ocupe două nivele.
După cum precizam în Jurnalul Olteniei, clădirea Palatului Administrativ Craiova intră în proces de reabilitare, așa că instituțiile găzduite în ultimii 34 de ani de somptuosul monument istoric – Consiliul Județean și Prefectura Dolj – sunt nevoite să-și desfășoare activitatea în alte imobile.
CJ Dolj a achiziționat deja sediul Băncii Comerciale Române din centrul orașului, adică trece strada, însă Prefectura Dolj – fără bani de achiziții imobiliare – trebuie să se regrupeze în blocul Liceului Energetic.

Politica