sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Sute de șoferi, verificați de polișitii vâlceni. S-au făcut teste pentru alcool și droguri

Acțiune de amploare a polițiștilor vâlceni. Oamenii legii au verificat 411 de autovehicule, au legitimat 509 de persoane și au efectuat 204 de testări de alcool și droguri. În urma acțiunii au aplicat 328 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 82.300 de lei.

„Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 34 de permise de conducere și au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, după cum transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea.

Acțiunea din ultimele zile a avut drept scop „combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv abateri ale pietonilor, nererespectarea regimului legal de viteză, depășire neregulamentară și consumul de băuturi alcoolice și alte substanțe interzise la volan”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între șoferii sancționți s-a aflat un bărbat din județul Dâmbovița care a fost prins beat la volan.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 38 de ani, din județul Dâmbovița, în timp ce conducea un autotren pe DN 7, orașul Brezoi, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, conform IPJ Vâlcea.

Politica