Daniel Dăianu: Sistemul fiscal „e ciuruit” și a fost „capturat de grupuri de interese”

Este o himeră să credem că gaura din buget poate fi redusă doar prin tăierea de cheltuieli. Statul are nevoie și să adune mai mulți bani în vistierie, spune președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, care a adăugat că sistemul fiscal a fost „capturat de grupuri de interese”.

În opinia lui Daniel Dăianu, gaura din buget poate fi redusă și prin combaterea evaziunii și eliminarea excepțiilor fiscale. Sistemul de taxare de la noi a fost capturat de grupuri de interese, spune Daniel Dăianu, potrivit digi24.ro

„Și noi considerăm că cei care cred și mitizează corecția numai pe partea de cheltuieli întrețin, alimentează o himeră. Nu se poate face numai pe partea de cheltuieli. Trebuie să umbli și la venituri.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sigur o faci prin eliminarea exceptărilor, aceste inechități în sistemul fiscal, care este ciuruit. A fost capturat de grupuri de interese. Asta e adevărul. 

Din păcate, cei care câștigă datorită acestui sistem fiscal sunt cei care vociferează să rămână ca în Caragiale: domnule, să se schimbe, dar să nu se modifice”, a spus Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.

Populare

Recomandări

Bătută de concubin

O femeie de 34 ani, din Vânju Mare,...

Statul s-a împrumutat, din nou, de la bănci

Ministerul Finanțelor a lansat două noi emisiuni de obligațiuni...

Încă un tren CFR Călători s-a defectat. Pasagerii și-au continuat drumul pe jos

Un tren CFR pe ruta Craiova-București s-a defectat după...

Prins beat și fără permis la volan

Un bărbat de 43 ani, din Drobeta Turnu Severin,...