miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Ultrașii din gruparea Uniți sub tricolor, făcuți praf de FRF: „Condamnăm cu fermitate mesajele provocatoare”

Ultrașii de la gruparea „Uniți sub tricolor” au afișat un mesaj care l-a determinat pe arbitrul partidei să întrerupă jocul. Suporterii s-au speriat și au retras mesajul, dar meciul a fost oprit timp de 40 de minute. Putea fi chiar și un verdict dur pentru România, pentru care nici jucătorii și nici selecționerul nu puteau să răspundă.

Federația Română de Fotbal a reacționat dur la finalul partidei, cu privire la atitudinea ultrașilor care și-au făcut de cap. Șefii fotbalului românesc au ținut să le explice fanilor că astfel de mesaje nu sunt tolerate și că pe stadioanele din țară ar trebui să se schimbe anumite lucruri.

FRF spune că politicul nu are ce să caute în fotbal și că suporterii nu ar trebui să se implice în conflictele din alte țări. Federația condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Victoria împotriva Kosovo a fost insuflată de suporterii Naționalei, în ciuda huliganilor! Federația Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România și Kosovo, de pe Arena Națională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naționale de un grup restrâns de așa-ziși suporteri, afectând desfășurarea normală a meciului și, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privați de un spectacol fotbalistic pe care și l-au dorit și pentru care au plătit bilet”, a transmis FRF.

FRF regretă experiența nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor și le mulțumește totodată pentru fantastica susținere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!”, au încheiat șefii Federației.

sursă foto: ProSport

Politica