România, pe locul al doilea în UE în ceea ce privește cheltuielile cu aparatul bugetar

România e pe al doilea loc în UE în ceea ce privește supradimensionarea aparatului bugetar, spune Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmând că ponderea dintre cheltuielile de personal şi veniturile curente ale statului este de aproximativ 35%.

Ministrul Finanţelor spnune că nu va creşte cota de TVA prin planul de măsuri fiscale pregătit de Executiv, potrivit News.ro.

„Nu va creşte. (..) Acest plan pe care îl critică toată lumea ţine în viaţă aceste mari avantaje ale sistemului fiscal, 19% TVA şi 10% impozit pe venit, 16% impozit pe profit, 8% dividende”, a spus Boloş.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul a vorbit și despre supradimensionarea aparatului bugetar şi a modului în care au crescut aceste categorii de cheltuieli.

„Suntem pe locul al doilea în UE, având ponderea dintre cheltuielile de personal şi veniturile curente ale statului de aproximativ 35%. Nu trebuie să dau eu foarte multe intepretări, să nu fiu criticat, dar asta spune multe despre cheltuieile de personal, 120 de miliarde de lei sunt aceste cheltuielli anual. Mai adăugaţi 180 de miliarde la asistenţa socială, sau cele 110 miliarde la pensii”, a arătat el.

Populare

Recomandări

Pompierii solicită primăriilor să are fâșii pe laturile drumurilor de tarla pentru prevenirea incendiilor de vegetație

De luni dimineață (25 septembrie), până miercuri (27 septembrie),...

Palatul Administrativ intră în șantier. Prefectul de Dolj a semnat ordinul de începere a lucrărilor

Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a semnat, miercuri, ordinul...

Bătută de concubin

O femeie de 34 ani, din Vânju Mare,...

Rezultatele primei zile din faza grupelor Cupei României: nouă goluri în trei meciuri

În perioada 26-28 septembrie se dispută partidele din prima...