sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

3 motive pentru care un expresor de cafea boabe este de preferat unuia pe bază de capsule

Cafeaua este, fără doar și poate, una dintre cele mai mari plăceri ale omului modern. Este o băutură atât de consumată încât a contribuit enorm la dezvoltarea propriei expresii („hai să ieșim la o cafea”). Mai mult decât atât, este și genul de băutură care a dus la apariția unui număr foarte mare de afaceri în ultima perioadă, în special în spațiul românesc.

Când vine vorba de cafeaua de specialitate și de cum ar trebui să fie o cafea foarte bună, discuția se oprește de cele mai multe ori la modul în care este preparată aceasta. Mai trebuie menționat? Da, cafeaua proaspăt măcinată are câștig de cauză.

Iată, așadar, 3 motive pentru care un expresor de cafea boabe este de preferat unuia pe bază de capsule:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Un expresor de cafea boabe face băutura mai intensă, mai gustoasă, mai bună.

Cel mai probabil ai auzit deja că boabele proaspăt măcinate contribuie enorm la gustul cafelei, spre deosebire de folosirea capsulelor. Nu înțelegi, însă, raționamentul din spate?

Gândește-te doar la faptul că majoritatea pachetelor cu capsule pe care le achiziționezi se află depozitate de mult timp în magazine, înainte ca tu să le cumperi. Te gândești că același lucru se întâmplă și cu pachetele de boabe de cafea? Ei bine, diferența între cele două produse o constituie momentul măcinării boabelor.

Cu alte cuvinte, cafeaua proaspăt măcinată nu își pierde proprietățile, spre deosebire de cea care se află la capsule. Unde mai pui că poți să-ți achiziționezi boabe de cafea de specialitate pe care să le macini dimineața devreme chiar în confortul casei tale? Ce înseamnă cafea de specialitate?

Este vorba în primul rând de o cafea de origine, care nu este amestecată cu alte boabe de prin alte colțuri ale lumii. Și, da, boabele de cafea au un gust diferit în funcție de locul din care provin.

  • Expresorul de cafea boabe este o investiție mai bună din punct de vedere financiar.

Nu ai nevoie decât de puțină matematică să-ți dai seama că dacă ești un iubitor veritabil de cafea va trebui să cumperi un pachet sau două de capsule la câteva zile. Ce înseamnă asta? Că vei cheltui mult mai mult decât dacă ți-ai cumpăra un pachet de boabe de cafea.

Deși s-ar putea ca un astfel de expresor să aibă un preț mai ridicat, te asiguri că faci o investiție pe termen lung. Clișeic sau poate nu, viața este prea scurtă să bei cafea proastă. Iar din punctul de vedere al tehnologiei, dacă ai experiența utilizării unei cafetiere, atunci lucrurile ar trebui să meargă foarte ușor și pentru tine.

Apropo, trebuie să știi că în cazul capsulelor trebuie să fii foarte atent la dimensiunile acestora. Pentru că dimensiunile depind foarte mult de aparat și te poți trezi foarte ușor că ți-ai cumpărat o cutie de capsule, doar că acestea nu sunt compatibile cu aparatul tău de cafea.

  • Expresorul de cafea boabe este potrivit pentru tine dacă ai o afacere.

Bine, dacă vine vorba de o carmangerie sau de un magazin alimentar sau de construcții, poate că un astfel de dispozitiv nu ți s-ar potrivi. Însă, dacă deții o pensiune, spre exemplu, s-ar putea să-ți dorești să le oferi clienților tăi o pauză și un moment de relaxare cu ajutorul unei cafele gustoase și inedite.

Mai mult, din punct de vedere numeric, îți asumi un risc mult mai mic să rămâi fără cafea dacă folosești un astfel de aparat. Ți s-a terminat bateria la telefon și trebuie să aștepți să ți se încarce? E ok. Ai rămas fără cafea și nu poți să funcționezi așa cum ar trebui? Sigur nu vrei să ajungi într-o astfel de situație. Și, cu siguranță, nici clienții tăi nu și-ar dori asta.

Așadar, atunci când vine vorba de achiziționarea unei mașinării de făcut cafea, pentru a avea o experiență la superlativ, este recomandat să investești într-un expresor care funcționează pe bază de boabe de cafea și care va măcina cafeaua, astfel încât gustul acesteia să fie intens și de neînlocuit.

Politica