vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șpaga „verde”. Un subofițer ISU și un inspector ITM, la judecată

Un subofițer de la ISU Dolj și un inspector de muncă au fost trimiși în judecată de DNA, pentru șpagă. Totul pentru ca firma pompierului să nu fie amendată pentru că avea un muncitor la negru. Șpaga a fost un panou solar.

Este vorba despre V. L., la data faptei inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită și de Plt. maj. D. G., la data faptelor subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată. La judecată ajung și trei persoane fizice, în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârșite în forma autoratului, a instigării și a complicității.

„În cursul lunii august 2019, în contextul unui control tematic, inculpatul Lungu Viorel, în calitate de inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, ar fi identificat pe șantierul unei societăți comerciale un cetățean din Republica Moldova ce desfășura activități lucrative în cadrul societății, fără a avea un contract de muncă. Ulterior, inculpatul Lungu Viorel ar fi pretins și, la data de 21 august 2019, ar fi primit de la inculpatul plt. maj. Gîrgel Daniel-Alin, subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj și administrator împuternicit al societății comerciale unde se efectuase anterior controlul, un panou solar pentru prepararea apei calde menajere, acesta din urmă asigurându-i totodată și montajul. Bunul respectiv ar fi fost pretins și primit pentru ca inculpatul Lungu Viorel să nu constate nerespectarea legislației aplicabile în domeniul relațiilor de muncă și evidență a salariaților și să nu aplice sancțiunile prevăzute de lege. In baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul plt. maj. Gîrgel Daniel-Alin, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați persoane fizice, ar fi întocmit în fals un înscris sub semnătură privată, pe care l-ar fi prezentat comisiei constituită la nivelul Serviciului pentru Imigrări a județului Dolj şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, ca document justificativ a prezenței și desfășurării unor activități lucrative a cetățeanului Republicii Moldova pe șantierul organizat de societatea comercială.În cauză nu au fost dispuse măsuri asigurătorii”, arată DNA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

Politica