sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avertisment ANI: Declarațiile de avere și interese se depun doar în format electronic!

Agenția Națională de Integritate (ANI) nu mai primește declarații de avere și de interese în format pe hârtie, iar toate declarațiile depuse astfel vor fi restituite destinatarilor, considerându-se a fi nedepuse în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010, cu modificările și completările ulterioare, anunță instituția, printr-un comunicat remis marți, 6 iunie.

“Joi, 15 iunie 2023, este data limită până la care persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) din Legea nr. 176/2010 (bit.ly/3MSi3Wj), pot depune declarațiile de avere și de interese anuale.

Persoanele prevăzute de lege au obligația de a completa și depune declarațiile de avere și de interese în format electronic, exclusiv prin intermediul platformei e-DAI, disponibilă pe pagina de Internet a Agenției (https://dai.integritate.eu/).

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 182/2022, deponenții completează, depun și transmit declarații de avere și de interese certificate fie cu semnătură electronică calificată, fie cu semnătură olografă, exclusiv prin sistemul electronic e-DAI.

Menționăm faptul că Agenția Națională de Integritate nu mai primește declarații de avere și de interese în format hârtie, iar toate declarațiile depuse astfel vor fi restituite destinatarilor, considerându-se a fi nedepuse în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010, cu modificările și completările ulterioare.

Agenția Națională de Integritate pune la dispoziția deponenților Ghidul de completare a declarațiilor de avere și de interese, disponibil pe pagina de internet a Agenției (bit.ly/3WY3Z2k).

Legături utile:

Platforma e-DAI:  https://dai.integritate.eu/

• Manualul de utilizare al persoanei responsabile (PR): https://dai.integritate.eu/docs/manual_pr.pdf

• Manualul de utilizare al deponentului (D): https://dai.integritate.eu/docs/manual_deponent.pdf
• Video de prezentare a procesului de digitalizare DA/DI: bit.ly/43pYWtF
• Canal de Youtube ANI: bit.ly/3qrgqrh

Tutoriale video: https://dai.integritate.eu/video.html

Politica