vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de șoferi gorjeni au rămas fără permis auto

Poliţiştii gorjeni au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

În acest interval, polițiștii din mediul urban și rural au intervenit la 142 de evenimente, dintre care 69 semnalate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Polițiștii au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule asupra respectării prevederilor legale privind regimul de viteză, depăşirea sau acordarea de prioritate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost aplicate 247 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală fiind de peste 87.000 de lei.

Au fost reţinute în vederea suspendării 32 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din județ.

Astfel, luni, 5 iunie, polițiștii din cadrul  Poliției Orașului Tismana au depistat, în trafic, un bărbat de 32 de ani, din comuna Godinești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 673 Godinești, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

”Bărbatul a prezentat organelor de poliție un document care părea eliberat de autoritățile italiene, declarând faptul că documentul a fost achiziționat din Italia, în urmă cu doi ani contra sumei de 2 000 de euro”, potrivit IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și uz de fals.

Marți, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Schela au depistat, în trafic, un bărbat de 56 de ani, din municipiul Timișoara, în timp ce conducea un autoturism pe DC 149 Schela.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat un rezultat de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Politica