Mike Pence, fostul vicepreședinte al lui Trump, va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Mike Pence, intră în cursa pentru nominalizarea republicanilor în alegerile prezidențiale din 2024, relatează Reuters și BBC. Pence se alătură unui număr mare de republicani care vor să ajungă la Casa Albă, printre care și fostul său șef, Donald Trump.

Pence ar urma să-și anunțe oficial candidatura miercuri, în statul Iowa, unul dintre primele care organizează alegerile preliminare în configurația electorală a republicanilor.

Unul dintre cei mai conservatori social republicani, Pence a fost guvernator al statului Indiana și congresman înainte de a deveni vicepreședinte în mandatul lui Trump.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși a fost un locotenent loial al lui Trump de-a lungul mandatului acestuia de președinte, relațiile dintre cei doi s-au stricat iremediabil după alegerile prezidențiale, când Pence a refuzat să acționeze ilegal la ordinul lui Trump pentru răsturnarea rezultatului alegerilor.

Pence a spus că „istoria îl va trage pe Trump la răspundere” pentru rolul său în asaltul mortal de la Capitoliu. Deși este unul dintre candidații cu notorietate mare, este puțin probabil ca Pence să câștige nominalizarea republicanilor, principalii candidați cotați bine în sondaje fiind Trump și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, scrie digi24.ro

Totuși, un scor bun în aceste alegeri, unde ar putea avea șanse să câștige statul său de origine, Indiana, ar putea să-i dea spațiu de negociere pentru un loc într-o viitoare administrație republicană non-Trump.

Foto: Facebook/Mike Pence

Populare

Recomandări

Ploi torențiale și vijelii, în trei județe din Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață un...

Primăria Craiova vrea parcare supraetajată lângă Judecătorie

Autoritățile locale din Bănie sunt gata să înceapă un...

Stâlpi chiar în mijlocul trotuarului. Oamenii fac haz de necaz pe Facebook

Unii stâlpi au fost plasați în fața semafoarelor, ceea...

Dragoș Bon, după CSU Craiova – U Cluj 1-1: „Ne-am bătut joc de noi”

Tehnicianul a spus că fotbaliștii lui sunt mai constanți...