joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Festivități de final de an școlar, fără medii încheiate la Târgu Jiu

Primăria municipiului Târgu Jiu organizează, începând de azi, 6 iunie, festivități de premiere pentru elevii din anii terminali pe stadionul din oraș. 

20.000 de euro a plătit primăria pentru focurile de artificii și jocuri de lumini laser, care vor avea loc de marți, 6 iunie, până pe 14 iunie, seară de seară și pentru concertul care va avea loc sâmbătă, pe 10 iunie. Suma a fost confirmată de Marcel Romanescu, primarul PNL din Târgu Jiu, într-un dialog cu Libertatea.

El a spus că nu mai puteau amâna evenimentul, având în vedere există un program care a fost stabilit cu o lună în urmă, înainte de începerea grevei generale, a mai spus edilul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu toți profesorii sunt, însă, de acord cu aceste festivități.

„Puteau decala evenimentele. Înțeleg că nu se putea amâna concertul, dar totuși, cursurile la clasa a VIII-a nu s-au încheiat. Noi suntem în grevă, nu toți, dar majoritatea, mediile nu sunt încheiate decât pe alocuri”, a declarat Monica Motea, profesoară la Colegiul Auto Traian Vuia, din Târgu Jiu.

„Festivitățile mi se par absurde, având în vedere că la ora actuală – noi fiind programați miercuri – nu avem absolvenți. Până unde merge sfidarea cadrelor didactice în plină grevă a acestora”, a mai spus cadrul didactic.

Sorin Matei-Todea, directorul Școlii gimnaziale Constantin Brâncuși, unde 78% dintre cadrele didactice sunt în grevă și nu a fost încheiată nicio medie, crede că mulți elevi vor participa la eveniment.

„Noi suntem programați pe 12 iunie. Sperăm să se rezolve cu greva până atunci. Profesorii noștri și în special diriginții claselor a VIII-a sunt dedicați elevilor lor și sunt convins că ar dori să participe la festivitatea de absolvire organizată de primărie. Elevii așteaptă cu nerăbdare momentul”, spune acesta.

Flavius Boian, directorul Colegiul Național Spiru Haret, din Târgu Jiu consideră că nu ar trebui să se facă o legătură între încheierea mediilor și această festivitate.

„Eu cred că în fiecare an acest eveniment a fost organizat înainte de sfârșitul anului scolar. Înmânarea diplomelor de absolvenți este ceva simbolic. Eu cred că vor participa majoritatea elevilor. Nu este o situație plăcută nici pentru elevi și nici pentru profesori această grevă”, a spus directorul.

Tradiția de cinci ani a evenimentului, neîntrerupt nici măcar de pandemie, în 2020, este și argumentul primarului PNL Marcel Laurențiu Romanescu. „Dacă nu mi-a fost frică atunci de COVID, în momentul de față nu pot să renunț la festivitățile pe care și le doresc copiii în mod deosebit”, spune acesta, potrivit libertatea.ro

„Este un moment festiv, pe care noi îl dedicăm, ca autoritate, tuturor copiilor care termină un ciclu de învățământ. De fiecare dată le-am organizat înainte de încheierea mediilor, ținând cont de faptul că școala se încheia undeva pe 15 iunie, iar noi aceste evenimente le organizam la începutul lunii iunie sau chiar sfârșitul lui mai”, susține primarul.

Cadru didactic universitar ca formare, Romanescu a ținut să menționeze că susține o finanțare potrivită pentru profesori, dar nu pentru toți.

„Eu susțin creșterea salariilor în mod diferențiat. O parte dintre copii sunt mai degrabă rezultatul pregătirii în privat decât rezultatul celei de la clasă și atunci poate ar trebui să facem o evaluare corespunzătoare a profesorului, să vedem care se dedică la clasă și la care se vede în evoluția acelui copil”, a mai spus primarul, menționând și că va fi și el prezent în fiecare seară la festivitățile de pe stadion. 

Politica